Landgraaf Koerier

Menu

Een reis met een uitdagende missie 

Ergens ver weg viel het woordje Wenen. De oren van mijn scouts waren opeens gespitst en miste geen enkel woord meer. Wenen? Waar? Wanneer? Er was toch iets met dat “Vredeslicht”?   Zoiets als: Wij vragen niet veel dit jaar maar we vragen vrede. Vredeslicht geboren in 1986 door de Oostenrijkse omroep (ORF)en daar werd het Vredeslicht voor de eerste keer ontstoken. Onder de groepen die zich spontaan hadden aangemeld om hieraan mee te doen was ook de Oostenrijkse scouting organisatie. Zo werd het licht ook verspreid tot de kleinste dorpen.

Daarom wilden mijn 2 scouts dus naar Wenen. Dus ging moeders op zoek naar een leidinggevende binnen de vereniging. De leiding werd gevonden.  Zo zullen dus  Guy Willems, Milan Berendsen en Tessel Berendsen aanstaande donderdag 8 december met vol enthousiasme per bus naar Wenen vertrekken om met 50 andere Nederlandse scouts in Wenen het Vredeslicht voor Nederland te gaan ophalen.
Op zaterdag 10 december zullen de scouts van over de hele wereld in de Syrische Orthodoxe Parochie Mor Eprem het Vredeslicht in ontvangst nemen.

Op zaterdag 17 december zullen zij dan het Vredeslicht in Utrecht presenteren en dan ook voor de Landgraafse inwoners en daarbuiten naar Landgraaf brengen. Ik ben dan ook reuze trots namens scouting St. Tarcisius dat deze 3 scouts deze reis willen maken voor de mensen van Landgraaf en omstreken.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.