Landgraaf Koerier

Menu

LUC II PETERS NIEUWE JEUGDPRINS VAN GROEËT SCHAESBERG 2017

Zondag 5 februari 2017 is in het Streeperkruis Luc Peters geproclameerd als de nieuwe jeugdprins Luc II van Groeët Schaesberg. Het comité Sjeeter Kinger Carnaval had weer een geweldig programma samengesteld. Onze nieuwe dansgroep Eternity opende de middag met een geweldige dans.  Na dit dansgeweld was er een optreden van sjpasskapel Mit De Moel D’r AA.  Na dit optreden moest jeugdprins Tim I Oberje  zijn regeringsjaar te beëindigen. Jeugdrins Tim I heeft met stadsprins Erik  I en prins Henry I een geweldige tijd gehad en ontelbare activiteiten bezocht waar hij altijd voorop ging. D’r Schaesbergse Vasteloavends Verein zijn Tim en zijn ouders Roger en Angelique veel dank verschuldigd want ze waren echte ambassadeur van de kinder carnaval. Dansmarieke Dorinda Pinxt danste nog een keer voor Tim. Ex jeugdprins Tim is toegetreden tot het gilde van oud jeugdprinsen. Hierna was een optreden van het zangduo Blits. De spanning werd voelbaar en  na een geweldige proclamatie act stond Luc Peters op het podium. Luc is geboren op 26 april 2006 en zijn ouders zijn prins Henrie I en Suzan Peters. Luc II woont in de Baanstraat en zit op BS de Schatgraver in groep 7. Luc heeft een zus Emma. Zijn grote hobby is voetballen bij de E1 van  vv Schaesberg . Na alle plichtplegingen danste Vienna Hermans voor de kersverse jeugdprins wat zeer in de smaak viel bij Luc II. Als finale stond  zangeres Tessa Smeets op het podium die de zaal nog eens op de kop zette. Dit seizoen gaat Luc II samen met zijn vader prins van Groeët Schaesberg Henrie I de carnavalskar trekken  en ze hebben er alle twee veel zin in.

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.