Landgraaf Koerier

Menu

Opening woonvorm Willem II van Radar in Landgraaf

Met het doorknippen van een grote gele strik opende Burgemeester Flecken van Landgraaf samen met wethouder Wilbach afgelopen vrijdag, 19 mei, op een feestelijke wijze de nieuwe Radar woonvorm Willem II. Ze werden hierin bijgestaan door enkele bewoners die ballonnen oplieten. Helaas zorgde de natte en koude omstandigheden ervoor dat de opening verplaatst moest worden naar de feesttent en dat deze niet bij het gebouw zelf kon plaatsvinden.

Woonvorm Willem II ligt in de Landgraafse wijk ‘De Kakert’ en is geschikt voor mensen met een verstandelijke beperking met een zorgvraag waarbij 24-uurs zorg en verpleging gewenst is. Door het creëren van deze woonvorm komt Radar tegemoet aan de zorgvraag  van een grote groep bewoners van woonvorm de Schans, woonvorm De Hoofdstraat en woonvorm De Landgraaf. Drie woonvormen die ook in de gemeente Landgraaf waren gelegen maar nu, door het creëren van woonvorm Willem II, zijn  gesloten.

Met de nieuwe bewoners zijn de begeleiders één jaar geleden al begonnen aan een verhuistraject. Zo was er voor elke cliënt een verhuisdoos waar persoonlijke spullen in werden verzameld die persé mee moesten en werden de kamers, samen met de cliënten, met hulp van een magneetbord ingericht.

Er zijn in totaal 32 cliëntwoningen voor groepswonen gerealiseerd waarbij zowel de woningen als de groepsruimtes zijn aangepast op hun zorgvraag. In de gezamenlijke ruimtes vinden zowel overdag als ’s avonds activiteiten plaats.

Fotobijschrift

Burgemeester Flecken, Wethouder Wilbach en bewoners openen gezamenlijk de nieuwe Radar woonvorm Willem II in Landgraaf

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.