Landgraaf Koerier

Menu

Wat staat er op het spel?

Negentien Limburgse gemeenten waaronder Landgraaf, slaan de handen ineen bij de preventiecampagne tegen drugshandel en drugsproductie. Limburg heeft te maken met meer druggerelateerde criminaliteit dan de rest van Nederland en onderneemt nu actie met de campagne ‘Wat staat op het spel?’.

Schade door drugscriminaliteit
Door drugshandel en drugsproductie gaat de leefbaarheid in buurten achteruit en voelen bewoners zich onveilig. Amateuristische elektrische installaties, aftappen van stroom en werken met gevaarlijke chemicaliën veroorzaken brand- en explosiegevaar en milieuverontreiniging. Alleen al in Limburg hebben vorig jaar 38 drugsafvaldumpingen plaatsgevonden en heeft de politie maar liefst 600 hennepkwekerijen ontmanteld.

De campagne
Met de campagne onder de noemer ‘Wat staat er op het spel?’ willen we mensen bewust maken van risico’s en gevolgen. De campagne is gericht op mensen die overwegen om te gaan dealen of mee te werken aan een hennepplantage of drugslab. Burgemeester Raymond Vlecken, verantwoordelijk voor Openbare orde en Veiligheid, licht toe: ‘Snel geld verdienen, klinkt heel aanlokkelijk maar uiteindelijk betaal je zelf de prijs. Huisuitzetting, sluiting van bedrijf, strafblad en ga zo maar verder. Het zijn allemaal gevolgen van het dealen en produceren van drugs. Blijf er gewoon van weg en zet je toekomst niet op het spel!’

Daarnaast richt de campagne zich op omwonenden, zij  weten vaak niet waar ze op moeten letten en missen daardoor belangrijke signalen. Of ze durven niet te melden uit angst dat de daders erachter komen. Deze campagne gaat inwoners helpen om op te komen voor de veiligheid in de buurt. Wees alert op signalen van drugshandel en meld verdachte situaties.  Melden kan bij  de politie, tel. 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000.

Geen toekomst in drugshandel en drugsproductie!
Veel mensen laten zich in met drugshandel of drugsproductie vanuit de gedachte dat ze toch niet gepakt worden. Maar de gevolgen zijn groot! Ook als u niet gepakt wordt door de politie zal uw leven ingrijpend veranderen. Vanuit het criminele circuit wordt continue druk uitgevoerd. Aan die gevolgen wordt meestal niet gedacht.

Bekijk de campagne
De campagne is te zien op www.watstaaterophetspel.nl en op www.watzetjijophetspel.nl.  Of zoek  op Facebook naar Wat staat er op het Spel.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.