Landgraaf Koerier

Menu

Ondertekening overeenkomst realisering doelgroepenbad

Op woensdag 17 april tekenden Freed Janssen, wethouder accommodatiebeleid en –beheer, en Roy van Oudenhoven, directeur van Geelen Bouwbedrijf B.V., de contracten voor de realisatie van het nieuwe doelgroepenbad aan de Emmastraat. Op basis van de onderzochte behoefte aan zwemwater in Parkstad krijgt het nieuwe zwembad een bad van 25 x 10 meter, 2 meter diep, met een beweegbare bodem.

Het nieuwe zwembad is geheel losgekoppeld van gas. Om energieverlies tot een minimum te beperken maken we gebruik van zogenaamde ‘slimme technieken’. Zo wordt bijvoorbeeld het water in het bad gebruikt als energieopslag en halen we de warmteterugwinning uit het spoelwater. Het zwembadwater wordt schoongehouden via elektrolyse in plaats van chloor. Dit alles en de combinatie van zonnepanelen met warmtepompen maken ons zwembad tot één van de duurzaamste en energiezuinigste zwembaden van het land.

In de eerste week van januari 2020 hopen wij te kunnen starten met de realisatie van het nieuwe zwembad op de plek van de voormalige sporthal In de Bende. In het eerste kwartaal van 2021 moet het nieuwe zwembad voor gebruik gereed zijn. Daarna wordt het ‘oude’ zwembad In de bende gesloopt. Op die plek worden vervolgens parkeerplaatsen gemaakt.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.