Landgraaf Koerier

Menu

Is uw tuin al WATERKLAAR?

Tegels eruit, plantjes erin!

Helpt u ook om de risico’s van wateroverlast te beperken? Dat kan bijvoorbeeld door uw tuin te vergroenen en af te koppelen van het vuilwaterriool. En voor sommige maatregelen krijgt u ook nog eens subsidie!

Het is steeds vaker extreem weer. En volgens de voorspellingen wordt dat alleen maar erger. Te veel bestrating in onze tuinen zorgt voor problemen tijdens hoosbuien. Daar kunnen we met z’n allen iets aan doen. Bijvoorbeeld door stenen te vervangen door planten. Dat vermindert niet alleen de overlast, het verbetert ook de luchtkwaliteit, geeft verkoeling in de zomer en vergroot het leefgebied van vogels, insecten en andere dieren.

Wanneer kom ik in aanmerking voor subsidie?
Als inwoner van een Parkstadgemeente krijgt u mogelijk subsidie als u maatregelen neemt om regenwater vast te houden in uw eigen tuin. Het gaat dan om regenwater dat nu nog vanuit uw tuin terechtkomt in het vuilwaterriool, bijvoorbeeld via een lijngoot. Verder moet uw tuin horen bij een bestaande woning (geen nieuwbouw) waarvan u eigenaar bent. En het oppervlak dat u af wilt koppelen moet groter zijn dan 20m².

Hoeveel subsidie kunt u krijgen?
Voor de maatregelen die u treft, kunt u een bijdrage krijgen van 10 euro per m² (tot een maximum van 25.000 euro).

Subsidie aanvragen
Op de website www.waterklaar.nl/parkstad en op onze website www.landgraaf.nl (zoekfunctie: regenwaterafkoppeling) vindt u informatie over het afkoppelen en vasthouden van regenwater. Zoals uitgebreide voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie en hoe u zich aan kunt melden. Op de website Waterklaar staan een heleboel tips en mogelijkheden om regenwater op uw eigen perceel te verwerken. Als u besluit om maatregelen te treffen en subsidie aan te vragen, komt er een adviseur bij u langs die samen met u de mogelijkheden bekijkt, adviseert en helpt met het invullen van het aanvraagformulier.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.