Landgraaf Koerier

Menu

‘Hoog’ bezoek op basisschool Wereldwijs

Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Paul Blokhuis en gedeputeerde Robert Housmans bezochten vorige week maandag openbare basisschool Wereldwijs. Deze school doet mee (evenals twee andere scholen in Landgraaf en één in Brunssum) aan de pilot ‘Gezonde Basisschool van de Toekomst’. In de ochtend werd het gezelschap door wethouders Alex Schiffelers en Freed Janssen ontvangen in het Burgerhoes waar onder andere de onderzoeksresultaten van de pilot besproken werden. Tijdens de gezonde lunch op de basisschool werd samen met de kinderen smakelijk gegeten. En natuurlijk was er ook tijd om met de kinderen actieve spelletjes te doen.

Investeren in de Gezonde Basisschool van de Toekomst

De afgelopen vier jaar is er veel geïnvesteerd in de pilot Gezonde Basisschool van de Toekomst. Kinderen krijgen tijdens de lunch een gezonde maaltijd aangeboden. Daarnaast is er een verlengde schooldag met veel aandacht voor bewegen en buiten spelen, en aandacht voor cultuur. Wethouder Alex Schiffelers is erg enthousiast over de resultaten van deze pilot. ‘Het is een bewezen succes! Kinderen zijn aantoonbaar gezonder, zitten beter in hun vel en er is minder pestgedrag. Onze volgende stap is het uitrollen van deze pilot naar álle basisscholen in Landgraaf. En tegelijkertijd kijken we hoe we dit project kunnen verduurzamen. Het bezoek van de staatssecretaris toont aan dat er veel aandacht is voor de Gezonde Basisschool van de Toekomst. We mogen met zijn allen oprecht trots zijn dat onze aanpak een voorbeeld is voor andere scholen, niet alleen in Limburg maar ook landelijk!’.

Ook vanuit de gemeenteraad is veel aandacht voor de Gezonde Basisschool van de Toekomst. Tijdens de begrotingsvergadering van 6 november heeft de raad aan het college van burgemeester en wethouders gevraagd om ervoor te zorgen dat álle Landgraafse basisscholen een Gezonde Basisschool van de Toekomst worden voor een periode van 20 jaar.

 

Foto: Pascal Moors

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.