Landgraaf Koerier

Menu

Slot Schaesberg in Landgraaf opent ‘de poort’

- Slot Schaesberg in Landgraaf opent op zaterdag 6 juni de deuren van het park en Brasserie Hoeve 1650. De afgelopen tijd is er hard gewerkt om bezoekers volgens de richtlijnen van het RIVM te kunnen verwelkomen. Voor bezoekers is er veel nieuws te ontdekken: er wordt druk gewerkt aan onder andere de ambachtelijke herbouw van de  17e eeuwse poorttoren en de smederij.

Aryan Klein, projectdirecteur Slot Schaesberg: “Bezoekers hebben lang moeten wachten, maar kunnen dit weekend dan eindelijk de herbouw weer aanschouwen. Ook voor de circa 80 vrijwilligers die een zinvolle dagbesteding bij Slot Schaesberg hadden, is de heropening van het Slot, het park en onze brasserie erg prettig. Het park, de kasteeltuin en de kinderboerderij komen weer tot leven.”

Op zaterdag 6 juni is er een metselaar die met replica-bakstenen de poorttoren op historische wijze herbouwt. Bezoekers kunnen wandelen door ons park van 4 hectare; gezinnen kunnen terecht bij de kinderboerderij en de historische tuin ‘Hof van Schaesberg’ staat volop in bloei. Brasserie Hoeve 1650 is een uur langer open, met een vernieuwde kaart. Het terras is ruim opgezet zodat bezoekers volgens het geldende 1,5 meter protocol van Limburgse lekkernijen kunnen genieten.

Het terras is vrij toegankelijk zolang er tafels beschikbaar zijn. Voor een bezoek aan het park of het restaurant binnen is reserveren verplicht, dat kan aan de deur, via telefoon (+31 (0)45 20 11 222) of e-mail (info@slotschaesberg.nl). Verdere informatie over openingstijden en corona-maatregelen zijn te vinden op www.slotschaesberg.nl.

 

Categories:   Winkelen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.