Landgraaf Koerier

Menu

ZOOmervakantie in aantocht

De ZOOmer is van start gegaan en dat is ook in GaiaZOO te merken. Lees er meer over in deze nieuwsbrief, die vol staat met leuke ZOOmerse items en nog meer bijzonder geboortenieuws!

Vroege vogels, opgelet! GaiaZOO opent om 9.00 uur

Ben jij ook een vroege vogel? Dat komt goed uit, want GaiaZOO is vanaf nu om 9.00 uur open deze ZOOmer. Maak dus eens een mooie ochtendronde door de dierentuin of maak gebruik van een heerlijk GaiaOntbijt, dat vanaf nu elke dag tussen 9.00 en 11.00 uur voor maar € 6,- p.p. verkrijgbaar is in restaurant Gaia’s Kitchen!

Reserveer hier alvast je aankomsttijd

DierenNieuws

Bijzonder cadeautje in Taiga: een jonge muskusos

Al weken lang keken de dierverzorgers elke ochtend bij aankomst in de stal van de muskusossen. Omdat de geboorteperiode van muskusossen tussen half mei en juni valt, werd het kalf al eind mei verwacht. Het lange wachten werd op vrijdag 3 juli dan toch beloond: een gezond kalf kwam ter wereld. Het is 10 jaar geleden dat er een muskusos in GaiaZOO geboren werd. En dat is precies het vrouwtje dat nu het kalf heeft gekregen! Dat maakte het wachten op de uiteindelijke geboorte des te spannender!

Jonge muskusossen lopen binnen een uur met hun moeder mee, maar moeder en dochter mochten eerst enkele dagen in het kleine perk bij de stal aan elkaar wennen. Sinds deze week zijn ze op het grote buitenperk te bewonderen. De wollen vacht van jonge muskusossen is nog maar kort. Om warm te blijven, staat het jong daarom vaak dicht tegen de dikke vacht van moeder aan. Zeker in hun oorspronkelijk leefgebied op de open toendra’s van het hoge noorden, waar het ook in de zomer fris kan zijn, is dat heel belangrijk. Muskusos vrouwtjes produceren zeer voedselrijke melk, waardoor hun kalf per dag een halve kilo in gewicht toeneemt. Zo zijn ze na enkele maanden sterk genoeg om de gure toendrawinter te kunnen doorstaan.

Naar de video van het jong

GaiaBLOG: inzet voor de cheeta in Somaliland

 

Roofdierverzorger Lea heeft begin dit jaar vijf weken lang belangrijk vrijwilligerswerk gedaan in Somaliland, Afrika. Ze heeft zich aangesloten bij het CCF (Cheeta Conservation Fund) en samen met andere vrijwilligers een belangrijke bijdrage geleverd aan de bescherming van cheeta’s in het wild. Namens het Gaia Nature Fund, de natuurbehoudstichting van GaiaZOO (mede mogelijk gemaakt door jullie), zijn er medicijnen en verrijkingsmaterialen gedoneerd aan deze stichting. Hiermee kunnen jonge cheeta’s in Afrika, die uit de handen van stropers worden gered, de noodzakelijke ondersteuning krijgen.

Categories:   Winkelen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.