Landgraaf Koerier

Menu

NIEUWE CULTUURBOX  VOOR HET BASISONDERWIJS IN PARKSTAD DOOR DE VRIJE AKADEMIE VOOR HET SCHOOLJAAR 2021-2022

De Vrije Akademie is actief op 35 basisscholen in Parkstad en is gespecialiseerd in een integraal cultuurprogramma waarin alle kunstdisciplines (beeldend, dans, drama, cultureel erfgoed) aan bod komen. Dit jaar is de Cultuurbox geïnspireerd op 4 geweldige mensen die op alle vlakken creatief in het leven staan. De getalenteerde Kiki van Aubel (actrice en presentatrice), Rob VanKan (salsadanser en werkzaam bij de landmacht), Malou Beemer (modeontwerpster en bedenker van innovatieve technologie) en Guido Dieteren (violist, dirigent en muzikale alleskunner) verrassen de leerlingen en leerkrachten met hun kennis, creativiteit en enthousiasme. Via korte films vertellen deze personen over zichzelf, hun motivatie en diversiteit aan passies.

 

Inspirerende verhalen worden gecombineerd met culturele workshops en voorstellingen via de grote culturele instellingen in Parkstad zoals Kasteel Hoensbroek, PLT-theater, De Vondst, De Thermen, Filmhuis de Spiegel en Schunck museum.  

Naast de leerlingen worden ook de leerkrachten geïnspireerd via 2 online lezingen over de mogelijkheden van beroepen (thema Kinderboekenweek: worden wat je wil) in de (beeldende) kunst zoals kostuumontwerper, decorontwerp, vormgever, autonoom kunstenaar, sieraadontwerper en geslaagde voorbeelden daarvan. Alle onderdelen in de verschillende vormen, de interviews, inspiratie lezingen, de cultuurbezoeken en workshops vormen een integraal cultuuronderwijs. 

 

Heeft uw school interesse in de Cultuurbox of andere creatieve activiteiten of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op met De Vrije Akademie Parkstad en wij helpen u graag verder!

 

Vrije Akademie Parkstad

Spekhofstraat 15, 6466 LZ Kerkrade

Tel: 045 737 0302

www.vazom.nl

info@vazom.nl

 

Onderwijs: m.boijmans@vazom.nl (Myrthe Boijmans, Hoofd Onderwijs)

Directie: n.savelsbergh@vazom.nl (Natalie Savelsbergh, Directeur)

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.