Landgraaf Koerier

Menu

Feestelijke plantdagen levensbomenbos Sylvia – De Voort

Op zaterdag zaterdag 13 november gaan aan de Puddelerweg de schoppen in de grond. Dan zijn daar de feestelijke plantdagen voor het levensbomenbos Sylvia – De Voort. Verdeeld over twee groepen planten de inwoners die een boom geadopteerd hebben, tussen 10.30 uur en 15.00 uur  hún levensboom. Op deze dag is om 12.00 uur een openingsmoment met wethouder Bart Smeets (Beheer Openbare Ruimte). 

Wethouder Bart Smeets: ‘Het zijn zeer zeker bijzondere dagen. Uiteraard voor Landgraaf, want we hebben het tweede levensbomenbos in onze gemeente dan ook écht helemaal voor elkaar. Maar bovenal zijn het hele speciale dagen voor de adoptanten. Met het planten van die levensboom houden ze een mooie herinnering aan een gebeurtenis of persoon levend. Ze hangen ook nog een weerbestendig kaartje in de boom, met daarop een persoonlijke tekst. Zo voelt het nog meer als hun ‘eigen’ boom. Ik ben blij dat we deze plantdag in deze tijd samen kunnen vieren en een feestelijk tintje kunnen geven’.

Levensboom voor RKSV Sylvia

Eén van de zeventig bomen in het levensbomenbos is toegekend aan RKSV Sylvia. Het levensbomenbos bevindt zich immers deels op het terrein dat voor deze voetbalvereniging meer dan 60 jaar de thuishaven was, op ‘d’r Berg’. Ook de welbekende kei van de vereniging heeft vlakbij de boom een plek gevonden.

 

Meer informatie

Op www.landgraaf.nl/levensbomenbos vindt u uitgebreide informatie over het levensbomenbos Sylvia – De Voort.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.