Landgraaf Koerier

Menu

ZATERDAG 18 JUNI AS.: NATIONALE ARCHEOLOGIEDAGEN BIJ HEEMKUNDEVERENIGING LANDGRAAF.

Tot en met 2019 werden de Nationale Archeologiedagen in de “Maand van de Geschiedenis” (oktober) georganiseerd. Totdat in 2020 de corona-pandemie roet in het eten gooide. In het eerste corona-jaar waren de Nationale Archeologiedagen een van de vele evenementen die geen doorgang vonden. Toen werd op landelijk niveau besloten om het evenement in het eerstvolgende jaar niet alleen naar voren te halen maar tevens deze nieuwe datum een permanent karakter te geven.

Zo kon het gebeuren dat de Nationale Archeologiedagen in 2021 voor het eerst in juni plaatsvonden maar door de toen geldende corona-maatregelen nog steeds op een beperkte schaal.

 

Nadat de archeologiedagen verschoven waren nam de Heemkundevereniging Landgraaf het besluit om in het vervolg hier ook aan deel te nemen. Maar door corona maakte men in Landgraaf in 2021 een pas op de plaats en wachtte men “betere tijden” af.

 

Zoals het er nu uitziet zijn de “betere” of beter gezegd de “normalere” tijden aangebroken.

Op zaterdag 18 juni aanstaande haakt de

Heemkundevereniging Landgraaf aan.

 

Zaterdag 18 juni aanstaande kunnen de geintresseerden van 12:00 tot 16:00 uur in Landgraaf terecht in de kantine van het Multifunctioneel Centrum An de Voeegelsjtand aan de gelijknamige straat nr. 12 in Nieuwenhagen.

 

Te zien is een kleine tentoonstelling met informatie over pottenbakkersovens in Landgraaf en vitrines met onder andere industrieel erfgoed, urnen, vaandels enz.

 

Naast de tentoonstelling in het kader van de Nationale Archeologiedagen wordt er in de kantine ook een Heemkunde-boekenmarkt ingericht, waar men tegen een schappelijke prijs 2de-hands boeken over lokale, regionale of provinciale geschiedenis op de kop kan tikken.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.