Landgraaf Koerier

Menu

Maike Hamers heeft als eerste manegeruiter van Paardencentrum Heihof alle F-proeven behaald !!

Als klein kind zei ze altijd: ik wil gaan paardrijden! Met 9 jaar begon ze in 2014 met de eerste longeerlessen in de binnenbak van Paardencentrum Heihof. Daarna volgden de groepslessen onder begeleiding van de instructeurs op de Heihof : Cyriel, Arnoud, Esther en Amber. Naast de groepslessen, de buitenritten en springlessen en het actief deelnemen in het Jeugdbestuur van De Heihof behaalde Maike gedurende de jaren alle F-proeven dressuur. Elke proef moet twee keer behaald worden om een stempel in het bronzen boekje van de KNHS te verkrijgen.

Afgelopen zondag behaalde Maike voor de tweede keer de F-12 proef op haar geliefde Brammetje, het paard waar zij het grootste deel van de F-proeven mee gereden heeft. Daarmee is zij de eerste ruiter op Paardencentrum Heihof die alle F-proeven uit het bronzen boekje behaald heeft.  

Een prestatie die voor Maike een hoger doel heeft behalve het verder deelnemen aan wedstrijden: ook de proeven in het zilveren boekje behalen om aan de voorwaarden te voldoen die nodig zijn voor de opleiding aspirant paardeninstructeur. Maike wil nog iets toevoegen: Ik wil iedereen bedanken die mij geholpen heeft, in het bijzonder alle mensen die bij De Heihof betrokken zijn.

Heb je ook interesse in de paardensport?

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.