Landgraaf Koerier

Menu

Met de Zonnebloemauto naar André Rieu 

“Ik vind het mooi om het geluk in iemands ogen te zien”

Samen een dagje weg is niet voor iedereen even eenvoudig. Iemand vinden die met je mee wil, is de eerste hobbel. Vervoer regelen de tweede. Om over toegankelijkheid van locaties nog maar te zwijgen. Niet aan beginnen, dan? Zorgprofessional Maarten van den Elzen heeft een positieve blik. “Ik neem ieder jaar iemand mee op stap en dan regel ik alles. Voor mij een kleine moeite, voor de ander een groot geluk.” Dit jaar ging hij samen met Giel vanuit Apeldoorn naar het Vrijthof in Maastricht, voor het concert van André Rieu.

Mensen gelukkig maken

Maarten neemt graag de tijd voor mensen en doet alles wat in zijn macht ligt om hen gelukkig te maken. Toen hij samen met zijn vrouw een cadeauwinkel had, deed hij dit al. En nu hij in de nachtzorg als verzorgende IG werkt nog steeds. Dat is de reden waarom hij ieder jaar een keer op stap gaat met een van de cliënten die hij verzorgt. “Mensen zien er soms tegenop om uit hun veilige omgeving te gaan of krijgen de kans niet, terwijl ze dat wel graag zouden willen. Ik deel graag van wat ik heb en vind het zo mooi om het geluk in iemands ogen te zien. Daarom vraag ik eens per jaar aan iemand waar hij of zij graag nog eens naar toe zou willen. En dan regel ik dat.”

Zonnebloemauto eenvoudig gereserveerd

Giel was direct enthousiast toen Maarten hem vroeg of ze samen op pad zouden gaan. Waar wilde hij dan precies heen? “André Rieu vond hij een goed idee. Dat was genoeg, de rest regelde ik allemaal. De tickets, het vervoer, het eten. Het leek mij het makkelijkst om een auto te huren, omdat de rolstoel van Giel ook mee moest. Maar bij een verhuurbedrijf is dat nogal duur, zag ik al snel. Na wat online zoeken, kwam ik de Zonnebloemauto tegen. Die was veel beter geprijsd, waardoor je ook met een kleine beurs eropuit kunt. Ik vroeg een registratienummer voor Giel aan, reserveerde een rit en haalde de auto de ochtend van vertrek op. Werkte allemaal ontzettend makkelijk. Het was een mooie nieuwe auto en de rolstoel vastzetten was ook zo gebeurd.”

Genoten van al het goeds uit Maastricht

Ook de rest van de dag verliep soepel. We konden alles goed zien vanaf onze plekken en genoten met volle teugen van het concert. Giel had de dag van zijn leven. “Hij was heel enthousiast en vond het geweldig. Het concert én de dag eromheen: de gezellige autorit, de picknick onderweg, Limburgse vlaai eten. We zijn dankbaar dat de Zonnebloemauto dit dagje uit mogelijk maakte!”

Ook een Zonnebloemauto huren? Lees meer en reserveer op https://www.zonnebloem.nl/doe-mee/eropuit/auto-huren

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.