Landgraaf Koerier

Menu

‘Kijk Landgraaf!’-  Fotoboek 40 jaar Landgraaf in beeld

Als sluitstuk van de viering van ’40 jaar Landgraaf’ verschijnt 19 december het fotoboek ‘Kijk Landgraaf!’. In 128 pagina’s zijn interessante foto’s met een korte beschrijving opgenomen. Foto’s die de gemeenschap en gemeente in de afgelopen veertig jaar inkleuren. Het boek is binnenkort ook gratis online te bekijken via www.40jaarlandgraaf.nl.

 

De draf- en renbaan. Het Oud Limburgs Schuttersfeest. De Autokino. Golden Ten. De beschermde (dorps)gezichten. Het grote DNA-onderzoek in de zaak Nicky Verstappen. Het zijn enkele van de vele onderwerpen die in het boek terugkomen. Daarnaast is beeldmateriaal van veel grote en kleine, belangrijke en minder belangrijke ontwikkelingen en gebeurtenissen in het boek opgenomen.

 

Fotografen

De foto’s komen onder andere uit het archief van de gemeente of zijn afkomstig van de Heemkundevereniging Landgraaf. Daarnaast heeft de werkgroep ‘fotoboek Landgraaf’ gebruik kunnen maken van beeldmateriaal van professionele fotografen én hun amateurcollega’s. Vaak afkomstig van de drie fotoclubs die in Landgraaf actief zijn.

Burgemeester Richard de Boer is ‘sjtols’ op het boek: ‘Het is een heel mooi sluitstuk van 40 jaar Landgraaf. We hebben er bewust voor gekozen ook een online-versie te maken. Iedereen moet het boek kunnen bekijken zonder daarvoor te moeten betalen. Ik ben ervan overtuigd dat de foto’s veel verhalen opnieuw tot leven brengen.’

 

Verkoopadressen

Het boek kost 17,50 euro en is vanaf 19 december te koop bij Heemkundevereniging Landgraaf tijdens de openingsuren in het MFC An de Voeëgelsjtang 12.

Verder is het boek verkrijgbaar bij Bruna (winkelcentrum Op de Kamp), Boekhandel Funcken, Hoofdstraat 71 en bij herenkapsalon Smeets, Pastoor Scheepersstraat 12B.

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.