Landgraaf Koerier

Menu

Oranje Fonds zoekt activiteiten voor NLdoet 2024

Meld je activiteit aan en ontvang financiële bijdrage voor de grootste vrijwilligersactie op 15 en 16 maart 

 

Maatschappelijke organisaties in Nederland kunnen vanaf 1 november 2023 hun activiteiten aanmelden voor NLdoet 2024. Het Oranje Fonds maakt het voor alle stichtingen en verenigingen die ‘nieuwe’ vrijwilligers kunnen gebruiken mogelijk om mee te doen aan de grootste vrijwilligersactie van ons land. Aanmelden voor de 20e editie op 15 en 16 maart 2024 kan via NLdoet.nl.

 

Ertoe doen 

Tijdens NLdoet zet het Oranje Fonds vrijwilligerswerk in de spotlights en wordt iedereen uitgenodigd om een dag iets voor een ander te betekenen. Maatschappelijke organisaties zijn hard nodig in onze samenleving. Zonder vrijwilligers zouden veel plekken waar mensen elkaar ontmoeten of er voor anderen zijn niet kunnen bestaan, zoals dorpshuizen, buurtmoestuinen en voedselbanken. Mensen komen in aanraking met vrijwilligerswerk en worden enthousiast om zich in te gaan zetten. Een op de vier deelnemers aan NLdoet blijft betrokken als vrijwilliger bij de deelnemende organisaties.

NLdoet biedt organisaties de mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen en extra werk te verzetten. Deelnemende verenigingen en stichtingen kunnen bij het Oranje Fonds een bijdrage van maximaal 350 euro aanvragen voor bijvoorbeeld catering en materialen. Dit is mogelijk tot en met 31 januari 2024.

 

“NLdoet is ieder jaar een moment voor sociaal-maatschappelijke organisaties om enthousiaste vrijwilligers te vinden en bergen werk te verzetten. Tijdens NLdoet komen er verschillende werelden bij elkaar en wordt er veel van elkaar geleerd. Zo werken we aan een samenleving waarin mensen elkaar kunnen ontmoeten, betrokken worden bij elkaar en naar elkaar omzien. We hopen dan ook dat veel organisaties gebruik gaan maken van de kans om een activiteit aan te melden voor NLdoet,” aldus Sandra Jetten, directeur Oranje Fonds. 

 

Oranje Fonds 

Het Oranje Fonds wil dat niemand er alleen voor staat en iedereen mee kan doen in onze samenleving. Daarom steunen wij sociale initiatieven die werken aan een betrokken samenleving, die zorgen voor mensen die dat tijdelijk nodig hebben, en die zich inzetten voor meer gelijke kansen. Deze steun bestaat uit kennis en netwerk, geld, tijd en erkenning. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.