Landgraaf Koerier

Menu

Jaarboek 2023 presentatie heemkunde vereniging Landgraaf

Jaarboek 2023 Heemkundevereniging Landgraaf

 

Onlangs tijdens de ledenavond van Heemkundevereniging Landgraaf vond de presentatie plaats vinden van het Jaarboek 2023.  Het boek bevat weer interessante artikelen met mooie foto’s. De auteurs : Heinz van de Wardt, Harrie Mulders, May Quaedflieg, Jos Meuwissen, José Seerden-Pompl, John Smeets, Guido Verreck en Willy Görtz hebben weer uitgebreid onderzoek voor hun artikels gedaan. Tal van onderwerpen zoals de geologie rondom Groeve de Groot, het bedrijf van De Groot en Zonen, nog twee groeves, Lang vervlogen jaren van an die Heijdt bis op g’n Hei. Verder komt het onderwerp Bokkenrijders ook aan de orde en wordt onderzoek naar de Bokkenrijders belicht en het levensverhaal verteld van Godefridus Peters, zoon van ’t Blockmenneke uit de Groenstraat .Verder de voorouders Smeets , Rimburg ee Wespelenes en de Selfkant in de periode van 1949 tot 1963.

Het boek is voor 13,50 voor leden en voor 18,50 voor niet-leden te koop bij Heemkundevereniging Landgraaf, kapper Smeets, Bruna en Funcken.   

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.