Landgraaf Koerier

Menu

Natuurgebieden in Engeland  door Olaf Op den Kamp

Op maandag 13 maart verzorgt Olaf Op den Kamp voor het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg een lezing over natuurgebieden in Engeland.

Engeland is voor velen onbekend, toch is het zeker de moeite waard om in dit land op vakantie te gaan. Naast prachtige steden, liggen er ook heel wat bijzondere natuurgebieden en prachtige tuinen.
In deze lezing bekijken we een aantal bijzondere natuurgebieden zoals de witte kliffen bij Dover en de Seven Sisters. Deze krijtrotsen langs de kust vormen het leefgebied van de Noordse stormvogel en de Slechtvalk. Verder noordelijk, in de buurt van York ligt de zeevogelkolonie van Bempton Cliffs met Papegaaiduikers, Kuifaalscholvers en Jan-van-Genten. We brengen ook een bezoek aan de Farne Islands waar de zeevogels helemaal niet schuw zijn. Aan de oostkust van East-Anglia liggen The Broads, uitgestrekte moerasgebieden met rietlanden waarin rietbewonende vogels als Kleine karekiet en Rietgors leven. Aan de zuidkust bevinden zich grindplassen waar steltlopers als Steltkluut, strandlopers en allerlei soorten sterns broeden. In oude bossen, zoals Sherwood Forest en New Forest, leven holenbroeders als Holenduiven en spechten. New Forest is natuurlijk ook bekend vanwege zijn wilde pony’s en herten.
Hoewel de nadruk in deze lezing op vogels ligt, komen ook de overige flora en fauna aan bod. Zo is Engeland beroemd vanwege zijn bossen vol Bluebells. Ook komen er allerlei bijzondere exotische dieren voor zoals de Muntjak en de Grijze eekhoorn. Naast natuur komt er ook een vleugje cultuurhistorie aan bod, want een lezing over Engeland is niet compleet zonder zijn bijzondere monumenten zoals Stonehenge of zijn tuinen zoals Stourhead. Eind augustus 2023 organiseert Olaf Op den Kamp ook een natuur- en tuinenreis naar Engeland.
Aanvang van deze lezing is om 20.00 uur in het Sjevemethoes, Sint-Pieterstraat 3 te Kerkrade-Chevremont. Entree is vrij, een vrije gave is welkom.

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.