Landgraaf Koerier

Menu

Chantal I eerste prinses Wespelle sinds 40 jaar

Chantal I van CV De Wespelle

Chantal I van CV De Wespelle

 

De Rimburgse Carnavalsvereniging De Wesspelle heeft na veertig jaar weer een Prinses Carnaval in de persoon van Chantal I. In een grijs verleden had de vereniging nog prinses Margriet I. Chantal werd uitgeroepen op de prinsenproclamatie van de Rimburgse vereniging van afgelopen zaterdag in Narrentempel d’r Eck.

Het was een Brokkelzer zitting die op een geheel eigen manier door president André Dadziak gepresenteerd werd. Alvorens prins Frans I zijn waardigheid overgaf en toetrad tot de Oud-Prinsenraad was er nog een speciaal woord van dank aan de leden van C.V. De Wespelle,  zijn familie en iedereen die het afgelopen jaar aan een geweldige carnaval hebben bijgedragen. Vervolgens werd Prins Frans I door de president ontdaan van zijn eretekens en werd hij opgenomen in de oud Prinsen raad.

Prinses Chantal I  (37 jaar) is geboren en getogen in Rimburg. Tussentijds heeft ze wel tien jaar samen met haar man Ruud in Waubach gewoond. Ze komt uit een echte Carnavalsfamilie. Haar twee ooms, neef  en broer gingen haar al voor als heersers. Haar zus was dansmarieke bij de Wespelle, haar opa Ridder van de Vergulde Wespel en haar vader is reeds meer dan dertien jaar lid van de Wespelle. Prinses Chantal I is getrouwd met Ruud Nievelstein en heeft twee kinderen Fenne (7) en Ties (2). Ze is al ruim 16 jaar werkzaam bij Wasserij Clean Lease Fortex. Natuurlijk heeft ze ook hobby’s zoals het dames elftal van RKVV Rimburg waar ze met enkele korte tussenpozen al reeds vanaf haar 12e lid van is, verder houdt ze van hardlopen en heeft ze tot voor kort gekegeld bij kegelclub de Ingelkes.
Aan deze zitting werkten mee:  dansmarieke Kim, zanggroep Ummer d’r  Letste, Showtanzgruppe der Troter Pötzer Mädeln, Buutereedner Jan Geraerds, de oudprinsen die het publiek weer op een schitterende gevarieerde  sketch trakteerde en met de toegift de 3 Tenore, vervolgens sloten Die Fetenkracher het officiële programma af.
Zaterdag 12 januari begint om 20.33 uur de receptie van Chantal I, aangeboden door de CV de Wespelle biedt C.V. De Wespelle, ook in  narrentempel D’r Eck.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.