Landgraaf Koerier

Menu

Dementie gezien vanuit neurologisch perspectief

Dinsdagavond 19 februari staan de deuren van het Alzheimercafé Parkstad vanaf 19.00 uur open, met als gastspreker dr. Stan Rozeman, neuroloog in het Atrium MC te Heerlen. Hij zal deze avond onderwerpen behandelen zoals: Wanneer spreek je van dementie, hoe manifesteren zich de verschillende ziektebeelden en hoe wordt de diagnose gesteld? Tevens zal hij verduidelijken hoe het onderzoekstraject georganiseerd is,wat de functie is van de geheugenpoli en welke valkuilen er zijn, of te wel ziekten die verschijnselen vertonen die lijken op dementie.

Belangrijk is natuurlijk ook wat momenteel de behandelingsmogelijkheden zijn, welke medicijnen worden toegepast, wat is de werking ervan en hoe zien de toekomstperspectieven er uit.

Plaats van handeling is de grote recreatiezaal van Zorgcentrum Tobias, Piet Malherbestraat 2 te Heerlen. Tevoren aanmelden is niet nodig en zoals altijd, entree, koffie en thee zijn gratis. De zaal is open vanaf 19.00 uur en om 19.30 uur start het programma. Afsluiting van de avond omstreeks 21.30 uur. Voor nadere informatie kunt U contact opnemen met P. Willems, tel. 046 – 4423357.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.