Landgraaf Koerier

Menu

Omroep Landgraaf in de weer met Carnaval

 

Stadsprins Roger I met zijn gezin en Ton Peters tijdens de opnamen.

Stadsprins Roger I met zijn gezin en Ton Peters tijdens de opnamen.

De uitzending van Omroep Landgraaf staat komende weken geheel in het teken van de carnaval. In het maandelijks praatprogramma ‘Landgraaf Leeft’ is de Landgraafse stadsprins Roger I de centrale gast. Met hem neemt presentator Ton Peters alvast een voorproefje op de carnaval met als hoogtepunt de optocht op carnavalsdinsdag. De voltallige familie van Roger I, die als Roger Diemand door het leven gaat, schuift eveneens aan. Verder zijn Harry Berg en Ton Pagen van het Optocht comité te gast. Zij blikken terug op de rijke historie van de Landgraafse Optocht.

De kijkers van Omroep Landgraaf krijgen te zien hoe het tot een grote Landgraafse optocht  is gekomen en waarom Waubach nog steeds zijn eigen optocht heeft. Tot slot schuift horecaondernemer  Frenk van de Burgt aan om zijn verhaal te vertellen over wat er zoal verwacht wordt van een kastelein tijdens de carnaval. Inkoop, veiligheid, controle van brandweer en tal van andere zaken komen aan de orde. Tussen de diverse gesprekken zal e.e.a. muzikaal worden opgeluisterd door Heidi met onvervalste carnavalskrakers. Al met al de moeite waard om de komende week eens af te stellen op Ziggo kanaal 42.

Zoals elk jaar laat Omroep Landgraaf de tv-kijkers van Landgraaf zien hoe de Landgraaf Optoch door de straten van Schaesberg en Nieuwenhagen trekt. Harry Berg en Ton Peters zullen het voorbij trekkend gezelschap van hun luchtig commentaar voorzien. De uitzending van de optocht is te zien vanaf Aswoensdag.

De uitzendingen van Omroep Landgraaf zijn dagelijks te volgen op Ziggo digitaal kanaal 42 een analoog kanaal 22+. Uitzendingen zijn om 11.00, 14.00, 16.00, 19.00 en 23.00 uur.

Stadsprins Roger I bij Omroep Landgraaf, ondervraagd door presentator Ton Peters.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.