Landgraaf Koerier

Menu

Leerlingen geven mening over Ubach over Worms

Ook jouw mening telt! is het motto van de bijeenkomst die donderdag 31 januari plaatsvond op het Charlemagne College aan de Eijkhagenlaan. Onder leiding van wethouder Andy Dritty werden 33 leerlingen die in Ubach over Worms wonen, gevraagd naar hun mening, wensen en dromen over Ubach over Worms in de toekomst. De mening en wensen van de jonge bewoners van Ubach over Worms dragen bij aan het Wijkontwikkelingsplan Ubach over Worms. Met deze input kan de gemeente Landgraaf en HEEMwonen de analysefase van het Wijkontwikkelingsplan afronden. De visievorming van Ubach over Worms kan dan beginnen.

In de twee verschillende workshops werd aan leerlingen een heel scala aan vragen voorgelegd: Wat vind je van de voorzieningen, van de werkgelegenheid, de winkels, wat vind je typische kenmerken van de buurten binnen Ubach over Worms etc. Daarnaast natuurlijk ook de vraag of de leerlingen verwachten dat ze over een aantal jaren nog steeds in Ubach over Worms wonen en waarom ze hier blijven of juist weggaan. Al met al hebben de gemeente en HEEMwonen veel waardevolle informatie gekregen.

Zowel de gemeente als HEEMwonen vinden het belangrijk om aansluiting te vinden bij de scholen in deze projecten. Ook het Charlemagne College maakt zich sterk voor deze samenwerking. Margret Hacking, sectordirecteur, hoopt dat er op meer vlakken samenwerking plaats zal vinden:  ‘Scholen zijn geen eilandjes binnen een samenleving maar staan er juist middenin. Onze leerlingen zijn de toekomstige bewoners van Landgraaf. Het Charlemagne College omarmt alle initiatieven waarin onze leerlingen een actieve bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Ook dat hoort bij de educatie van onze jongeren.’

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.