Landgraaf Koerier

Menu

Familiedag Fanfare Victoria Rimburg

De ene jubilaris, Frans Schurer, spreekt de andere jubilaris, Bernd Grau toe tijdens de familiedag van Fanfare Victoria Rimburg

De ene jubilaris, Frans Schurer, spreekt de andere jubilaris, Bernd Grau toe tijdens de familiedag van Fanfare Victoria Rimburg

Op zaterdag 26 januari 2013 vond weer de traditionele familiedag van Fanfare Victoria Rimburg plaats. Na een mooi gespeelde Andante op het kerkhof waarbij het gelukkig net niet te hard vroor, ging het met een pittige mars richting café Simons. Hier startte de inmiddels traditionele kegelcompetitie. Na een sportieve strijd waaraan dit keer vrijwel alle aanwezigen deelnamen ging de trofee naar Pierre Peters.

Tegen 13.30 uur ging het terug naar verenigingslokaal d’r Eck. Voor degenen die dat wilden bestond er de mogelijkheid tot het traditionele hanetoepe. De jeugd ging samen met Jos Bex naar Geleen om daar de ijzers onder te binden. ‘s Avonds stond de gezellige feestavond op het programma. De jubilarissen van 2013, te weten: Henry Rutten (12,5 jaar), Bernd Grau (25 jaar), Frans Schurer (40 jaar) en Hub Nickel (40 jaar, helaas verhinderd) werden kort in het zonnetje gezet. Frans Schurer werd vanwege zijn 40-jarig lidmaatschap benoemd tot lid van verdienste van Victoria. Hub Nickel zal nog op gepaste wijze ook in het zonnetje worden gezet.

De traditie van vele jaren, het houden van een tombola, werd weer in ere hersteld. Enkele jeugdleden verkochten vele lootjes waarmee prachtige prijzen te winnen waren. De spanning werd dan ook bijna ondraaglijk toen het lot voor de hoofdprijs, een echte auto, getrokken moest worden. Bernd Grau en Karin Janssen waren de gelukkige winnaars. Verder had Bernd Grau weer een aantal geweldige acts in elkaar gezet. Het optreden van d’r Herman en het ‘Het’ werd zeer goed ontvangen en was zeer herkenbaar.

Ook de Victoria muzikantenbattle onder leiding van Remco Dirks was een groot succes. Geassisteerd door een aantal jeugdleden werden twee teams uitgedaagd om zeer uiteenlopende opdrachten uit te voeren. Het werd een spannende strijd die uiteindelijk gewonnen werd door het team van Angelique, Jo, Bernd en Jeffrey.

 

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.