Landgraaf Koerier

Menu

Bert Szalata lid Orde ON

Bert SzalataBert Szalata (68) is op 26 maart benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, na de jaarvergadering van PvdA Landgraaf.  

Bert Szalata is een man, die zonder zichzelf op de voorgrond te plaatsen, veel verdiensten heeft voor de gemeenschap. Hij verricht allerlei sociale en charitatieve activiteiten. Hij is van mening dat mensen er zijn om elkaar te helpen. Vooral de minderbedeelden kunnen op zijn onvoorwaardelijke en onbaatzuchtige steun rekenen, en altijd volkomen belangeloos.

Van 1987 tot1997 was hij voorzitter van Vluchtelingenwerk Landgraaf. Dankzij zijn persoonlijke inspanningen hebben diverse vluchtelingen een A-status gekregen. Als gevolg van deze resultaten groeide de bekendheid van betrokkene binnen de wereld van vluchtelingenwerk, met als gevolg dat hij door meerdere afdelingen van Vluchtelingenwerk Nederland werd benaderd voor advies in individuele kwesties.

Van 1987 tot 2011 is Szalata  secretaris van de PvdALandgraaf geweest, aansluitend werd hij bestuurslid.  Hij organiseerde tal van activiteiten, zoals de verjaardagsactie voor de leden, ledenbezoek, organisatie van jaarlijkse wandelingen en bustochten. Hij was actief als campagne-coördinator tijdens zes gemeenteraadsverkiezingen. Ook hielp Bert Szalata in verkiezingstijd de andere politieke partijen bij het op correcte wijze invullen van de kandidaatsstellingsformulieren. De woorden ‘accuraat’ en ‘degelijk’ zijn twee begrippen waarmee zijn werk het best gekenmerkt kan worden. Hij is bevlogen, bedreven en sociaal.

Van 2007 tot heden is hij bestuurslid en secretaris van de Stichting Bruggen van Vriendschap, een stichting die zich bezig houdt met het organiseren van vakanties voor kinderen uit arme gezinnen uit Polen. Daarnaast verzamelt de stichting allerlei goederen en stuurt deze naar vele behoeftige gezinnen (350) in Polen. Van 2008 tot heden is hij vrijwilliger bij de Stichting Landrychow. Deze stichting heeft als doel het bevorderen van de samenwerking op maatschappelijk gebied tussen de Landgraaf/Andrychow/Ubach-Palenberg. Zijn kennis van het Pools komt hierbij van pas. Hij geeft ook les in die taal en vertaalt desgewenst brieven. Tot slot is Szalata ook nog  secretaris van de Stichting Beatrice Foundation, een stichting die geldelijke middelen inzamelt voor de studiefinanciering van jonge (Afrikaanse) vrouwen in Kenia.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.