Landgraaf Koerier

Menu

Prikkelbaar(d): De fusiegemeente Nederland

Gelukkig wordt het weer weer wat aangenamer. Dan ga je weer eens wat vaker naar buiten en kom je (behalve jezelf) weer eens wat mensen tegen. Zo ook weer Juul Ferne. Juul heeft weinig kunnen (o)rakelen tijdens de lange winter, daarom weet hij (ook nu weer) van geen ophouden. Juul Ferne voorspelt dat de gemeenten op het organisatorische vlak de komende 35 jaren geen rust gegund is. De overheid stopt pas met herindelen als we met z’n allen één grote gemeente Nederland vormen.

Maar voor het zover is, volgt er nog een tussenfase. Deze tussenfase behelst dat gemeenten minimaal 100.000 inwoners dienen te hebben. Druk zijn de gemeenten nu al allerlei mogelijkheden hieromtrent aan het verkennen, waarbij eigenbelang altijd hoogtij zal blijven vieren.

Maar eigenlijk zou je het nu groots aan moeten pakken. Maak alvast in Limburg drie gemeenten: Zuid Limburg (tot Echt rondom 600.000 inwoners), Midden Limburg (rondom Roermond/Weert 250.000 inwoners), Noord Limburg (rondom 300.000 inwoners). Als je dan twintig jaren in deze nieuwe indeling hebt gewerkt kan de volgende stap genomen worden. De volgende stap is dan dat de hele provincie Limburg één gemeente is. En twintig jaren daarna, zo rond 2050, kun je dan van heel Nederland één gemeente maken.

Tegen die tijd is er in Europa één Europese regering die dan de ‘landen’ als gemeenten zien. De Euro-problematiek is dan ook meteen opgelost. In heel Europa geldt dan één belastingstelsel, is er één minimumloonregeling, één bijstandsniveau en één Europees Staatspensioen. Er is ook één verzekeringsstelsel voor huis/inboedel, vervoermiddel etc. Pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen zijn er dan niet meer. De Europese overheid regelt het zelf en kan daardoor jaarlijks honderden miljarden euro winst bijschrijven in de Europese staatskas. Lekker, de Europese financiële problemen opgelost.

Zo simpel is dat. Juul Ferne heet u alvast van harte welkom in 2050.

GVR

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.