Landgraaf Koerier

Menu

Scharrelkids gaan op zoek naar de lente

Waar zijn alle bloemen en beestjes? Wat hoor ik daar ritselen? Welke vogels gaan als eerste broeden? Wat fluit daar in het struiken? Wij gaan op zoek naar de eerste tekenen van het voorjaar. Heb je zin om mee te doen? Ben je tussen de 3 en 12 jaar en vind je het leuk om buiten te zijn en meer te ontdekken? Dan ben je bij de Wormdal (scharrel)kids op de juiste plek! Op zondag 7 april ben je welkom om 10.00 uur in het IVN gebouw ‘De Bosrand’ (Oude Landgraaf) aan de Puddellerweg, Nieuwenhagen-Landgraaf.

Van 10.00 tot 13.00 uur is de ‘zoek-de-lente’-tocht voor kinderen van 6-12 jaar. Om 13 uur kunnen de volwassenen je weer op komen halen. Van 14.00 tot 15.00 uur en van 16.00 tot 17.00 uur gaan kabouters van 3 tot 6 jaar op zoek naar de lente. Ouders mogen mee lopen of even uitrusten op een bankje in het lentezonnetje.

Tijdens de activiteit ga je op ‘lente-speurtocht’. We ontdekken samen de lente in het bos en zijn getuige van het wakker worden van de beestjes en de planten. Met een loep zie je alles nog beter! De kleintjes worden bij de lente-speurtocht zelfs geholpen door kabouters.

We stellen het erg op prijs als je je van tevoren opgeeft. Doe je dat voor 3 april dan hebben we zeker genoeg lekkers en materialen. Mail je naam, leeftijd en telefoonnummer naar bianca.beckers@hetnet.nl of bel naar 045-5325783. Je ontvangt dan een mailtje terug met de routebeschrijving en wat je nodig hebt voor deze eerste Wormdalkidsexpeditie (laarzen, warme kleren en een tussendoortje). Deelname is gratis, een vrije gave wordt gewaardeerd.

Voor meer informatie kun je bellen naar Bianca Beckers: 045-5325783.IVN

Wormdal(scharrel)kids is een initiatief van IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid). Enkele moeders met veel kennis van de natuur ontdekken en onderzoeken al spelenderwijs met hun eigen en andere kinderen de natuur van het Wormdal in elk seizoen. Kinderen uit Nederland én Duitsland zijn welkom. Wil je elders in Nederland in de natuur scharrelen, kijk dan eens op www.scharrelkids.nl .

Wil je vader of moeder meehelpen in de organisatie? Laat ze dan even contact opnemen met Lisa op den Kamp (045-5354560) of Sylvia Spierts (045-5660910)

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.