Landgraaf Koerier

Menu

De speeltuin is het kloppend hart van de buurt

De foto werd ontleend aan de website van Speeltuin ’t Eikhoorntje.

De foto werd ontleend aan de website van Speeltuin ’t Eikhoorntje.

Binnenkort worden de Landgraafse speeltuinen geopend, of zijn alweer open. Veel kinderen kijken er naar uit om weer naar die leuke speelplek in de buurt te kunnen gaan. Een speeltuin is er echter niet alleen om te spelen, er kan ook ruimte zijn voor andere functies. In Nieuwenhagen wil de speeltuin St. Tarcisius een plek zijn waar de jonge en oude buurtbewoners elkaar treffen. De kinderen kunnen er naar hartenlust veilig en onder toezicht spelen. De ouders én ouderen kunnen onder het genot van een kopje koffie een praatje met elkaar maken. In de speeltuin St. Tarcisius hebben al drie buurtontmoetingsmiddagen plaatsgevonden en op 28 april is er een Buurt Rommelmarkt. In de vakantie zijn er activiteiten voor de kinderen uit de buurt en in september vindt er de landelijke burendag plaats.

Speeltuin St. Tarcisius als ontmoetingsplek voor de buurt, maakt onderdeel uit van het initiatief ‘Samen voor elkaar’ van de gemeente Landgraaf, Welsun, zorggroep Meander en HEEMwonen. ‘Samen voor elkaar’ wil de verenigingen meer bij de buurtzaken betrekken. Als mensen elkaar beter leren kennen, durven ze elkaar ook om hulp te vragen. Wilt u iets voor een ander of voor uw buurt betekenen, of heeft u zelf hulp nodig? Bel dan, namens de samenwerkende partijen, naar Welsun telefoonnummer 045-5323636 en vraag naar Gerard Mol of Els Buijsen.

 

Naast speeltuin St. Tarcisius gaan er meer speeltuinen open. Hieronder staat een overzicht met openingstijden. Sommige speeltuinen organiseren extra activiteiten op de openingsdag en/of op Koninginnedag 30 april.

Speeltuin Abdissenhof (Thornestraat 11a) is open van 1april tot en met eind september. Openingstijden buiten de vakanties: woensdag, vrijdag en zaterdag van 13.00-17.00 uur en tijdens de vakanties woensdag, vrijdag en zaterdag van 12.00-17.00 uur.

Speeltuin ‘t Eikhoorntje (Galerij 2a, www.eikhoorntje.nl ) opent het seizoen op 27 april van 13.00 tot 20.00 uur met leuke activiteiten zoals een kinderdisco en gratis schminken voor de kleintjes. Kijk voor het verdere programma op de website van ’t Eikhoorntje. De openingstijden zijn: maandag, dinsdag, donderdag van 14.00-18.00 uur, woensdag, vrijdag en zaterdag van 13.00-18.00 uur en zondag is gesloten.

Speeltuin St. Tarcisius (twee ingangen: Beatrixstraat 31a en Gatestraat 22a) is open van 28 april tot en met 30 september op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 15.30-18.00 uur, woensdag van 13.00-18.00 uur, zaterdag van 12.00-18.00 uur en op zondag gesloten.

De speeltuin opent op zondag 28 april om 10.00 uur met als extra activiteiten een rommelmarkt en springkussen. Dinsdag 30 april is er vrije entree, er zijn oud-Hollandse spellen, er is een grimeuse aanwezig, en kinderen met versierde fietsjes, steps etc. ontvangen een leuke attentie. Tevens is er een kleurwedstrijd.

Speeltuin Lauradorp (Rector ter Meerstraat 0) is open van 1 april tot en met 1 oktober, voor openingstijden zie de website www.speeltuinlauradorp.nl. Op 30 april zijn er vanaf 10.00 uur feestelijke activiteiten rondom Koninginnedag, zie voor het programma ook de website van de speeltuin.

 

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.