Landgraaf Koerier

Menu

Goud en zilver voor Olympia op Turnontmoetingen in Nuth

 

Achterste rij vlnr: Stijn, Freek, Alec, Maxim. Middelste rij: Nick, Timo, Lukas, Sem. Voorste rij: Maya, Selena, Zoë, Anoek, Tess, Famke

Achterste rij vlnr: Stijn, Freek, Alec, Maxim. Middelste rij: Nick, Timo, Lukas, Sem. Voorste rij: Maya, Selena, Zoë, Anoek, Tess, Famke

Op zondag 14 april vonden in Nuth de Turnontmoetingen plaats. Deze wedstrijd is bedoeld voor recreatieve gymnasten die niet meer dan 2½  uur per week trainen. De jonge gymnasten turnen er op vier toestellen van niveau 11 t/m 17. De meisjes komen uit op balk, sprong, lange mat en brug ongelijk, terwijl de jongens de onderdelen sprong, lange mat, rekstok en brug uitvoeren. Olympia Landgraaf was aanwezig met twee groepen jongens en één meisjesgroep.

De vijf- tot zevenjarige meisjes namen voor het eerst deel aan deze wedstrijdvorm. Uiteraard ging dat gepaard met de nodige spanning, maar het was leuk om te zien hoe enthousiast de ‘nieuwelingen’ de diverse wedstrijdonderdelen turnden. Op alle onderdelen presteerden de meisjes heel goed, hetgeen hun de gouden medaille opleverde.

Bij de jongens nam de leeftijdsgroep van vijf tot zeven jaar deel op niveau 17. De jonge groep deed super zijn best om een hoge score neer te zetten. Het enthousiast turnende team werd fraai tweede.Ook de jongens van 6 t/m 10 jaar, die op niveau 14 turnden, deden al het mogelijke om zo hoog mogelijk te scoren. Ook deze groep eiste tenslotte het zilver voor zich op.

 

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.