Landgraaf Koerier

Menu

Scholen deden volop mee aan kroningsfeest en koningsspelen

Het was een gezellige drukte tijdens de Kroningsrevue van de Prins Willem Alexanderschool.

Het was een gezellige drukte tijdens de Kroningsrevue van de Prins Willem Alexanderschool.

In Landgraaf en Eygelshoven deden scholen mee aan de Koningsspelen, waarbij allerlei toepasselijke spelletjes werden gespeeld. Dat alles nog begunstigd ook door heel redelijk weer, in tegenstelling tot de rest van het land waar het al vroeg begon te gieten. Veel Landgraafse basisschoolleerlingen uit de groepen 7 en 8 deden mee aan de derde Jeugd Sport en Cultuurdag op Sportpark Ter Waerden. Daarvan staat een verslag elders in dit nummer.

   Basisschool de Carrousel gaf een ‘lintje’ aan de ouders en andere vrijwilligers die de school ondersteunen.


Basisschool de Carrousel gaf een ‘lintje’ aan de ouders en andere vrijwilligers die de school ondersteunen.

Op basisschool de Carrousel maakte men van de gelegenheid gebruik om de ouders van de leerlingen en de vrijwilligers van de Oudervereniging een ‘lintje’ aan te bieden. ‘Ze doen heel veel goed werk op onze school. Zonder de hulp van onze ouders zouden we als school een heleboel extra dingen niet kunnen doen,’ aldus de directeur van de school. Die gelegen is aan het Koninginneplein, dat voor die gelegenheid was omgedoopt tot Koningsplein.

De leerlingen van de Prins Willem Alexanderschool– de enige basisschool in Limburg met deze naam – hebben geweldig uitgepakt. Niet alleen door mee te doen aan de Koningsspelen, maar op de stralende woensdagmorgen ervoor werd ook een echte Kroningsrevue gepresenteerd. Alle leerlingen en leerkrachten waren gekleed in rood-wit-blauw en oranje. Na het zingen van het Wilhelmus  mochten A. Kraak (Onderwijsstichting Movare) en wethouder Freed Janssen samen met een paar leerlingen van groep 7 en 8 het allerlaatste stukje graffiti spuiten.  De twintig meter lange muur is veranderd in een kleurrijke ‘Koningsmuur’ vol Oranjemotieven: de nieuwe blikvanger in Landgraaf.

De leerlingen verrasten alle aanwezigen o.a. met een mode- en hoedjesshow,  koningsgedichten, een dansact en het Koningslied. Ook een door de leerlingen zelf ontworpen koningsvlag werd gehesen. Het Kamerorkest Locatelli verleende muzikale ondersteuning. De wethouder overhandigde de school een oorkonde als dank van de gemeente Landgraaf voor de inzet en organisatie van deze speciale Kroningsrevue.

 

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.