Landgraaf Koerier

Menu

Koninklijke Jeugd Sport en Cultuurdag 2013

In het kader van de nationale sportweek was er voor de derde keer de Jeugd Sport en Cultuurdag voor de Landgraafse basisschoolleerlingen van de groepen 7 en 8, op Sportpark Ter Waerden. En dit jaar natuurlijk met een koninklijk tintje. Drie vlaggen in de kleuren rood, wit en blauw, wapperden statig in de wind, midden op de STB baan.

Rond 9.00 uur werd de dag gestart met het zingen van het Wilhelmus door de 700 aanwezige kinderen. Dit onder de bezielende leiding van wethouder van Onderwijs en Sport, Harry Erkens en Andrew Simons, regiodirecteur van Movare, tevens bestuurslid Sportpark Ter Waerden. Zij kregen de kinderen enthousiast door het Wilhelmus te dirigeren onder de  muzikale begeleiding van fanfare Sint Barbara.

Na een officieel openingswoord van Harry Erkens en een welkomstwoord door Andrew Simons, liepen alle kinderen een opwarmrondje op de atletiekbaan van STB en gingen vervolgens enthousiast aan de slag met alle aangeboden workshops.

Vele sport- en cultuurverenigingen/instellingen uit Landgraaf waren aanwezig en boden hun workshops aan. Van worstelen tot t-shirts pimpen, dansen en voetballen bij UOW 02. De bibliotheek presenteerde een workshop poëzie en bij de zorgboerderij konden kinderen paardrijden. Kortom een breed afwisselend aanbod voor de kinderen waar voor ieder wat wils bij zat. Leerlingen waren ingedeeld in blokken met twee cultuur- en twee sportworkshops, zo konden ze met verschillende aanbieders kennismaken.

De Jeugd Sport- en Cultuurdag is een initiatief van de combinatiefunctionarissen Sport en Cultuur in Landgraaf. Hiermee laten zij zien dat sport en cultuur heel mooi samen hand in hand kunnen gaan. Verder krijgen de kinderen met deze dag een ruim aanbod aan workshops om kennis mee te maken en de aanbieders krijgen de kans zichzelf te profileren.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.