Landgraaf Koerier

Menu

Twee zaalteams vv Schaesberg kampioen

Het kampioensteam van vv Schaesberg zaal 2.

Met een 2-4 overwinning heeft V.V. Schaesberg Zaal 2 het kampioenschap in de tweede klasse weten binnen te halen en promoveert naar de eerste klasse. Voor de wedstrijd had het tweede zaalteam van de Landgraafse fusievereniging een voorsprong van twee punten op de gastheer en directe concurrent Z.V.V. De Kilo 2 uit Berg en Terblijt. Thuis werd nog verloren met 3-4. Er moest rekening gehouden worden met een geduchte tegenstander.

Dit bleek meteen al in de eerste minuten. Met veel druk werd V.V. Schaesberg Zaal 2 vastgezet en er ontstond een wedstrijd met veel persoonlijke duels. Kay Benders wist er een te ontwijken en zorgde op een fraaie wijze voor de voorsprong. Z.V.V. De Kilo 2 moest winnen en liet dit merken door het tempo op te voeren. De gasten gingen steeds meer voor eigen doel verdedigen, waarbij een Schaesbergse speler de bal tegen zijn hand kreeg in de cirkel. Een strafschop als gevolg, die feilloos werd binnengeschoten. Even later kreeg kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. Een vrije trap ging door de muur het doel in en liet doelman Rob Moonen kansloos. Dit betekende tevens de ruststand van 2-1.

In de tweede helft speelde V.V. Schaesberg Zaal 2 zijn eigen spel. Met veel dreiging op de helft van de tegenstander werd gezocht naar mogelijkheden. Aanvoerder Paul Miseré wist in die situatie een bal te onderscheppen, zette aan en wist met een hard en strak schot de 2-3 aantekenen. Helaas moest V.V. Schaesberg Zaal 2 een langdurige tijdstraf ondergaan. Door kordaat te verdedigen gaf de voornaamste titelkandidaat geen krimp. Toen het team weer volledig mocht spelen scoorde Kay Benders twee minuten voor tijd zijn tweede doelpunt van de wedstrijd en het kampioenschap was in feit.

Vorige week werd er nog team kampioen, V.V. Schaesberg Zaal 8. In een doelpuntrijke thuiswedstrijd werd gewonnen met 11-8 van ZVVF/Prevoo 4 uit Margraten en hiermee is de titel in de vierde klasse binnengehaald.

Categories:   Algemeen