Landgraaf Koerier

Menu

Graffiti als Kunst in de Kakert

Jolanda Gerbecks, inwoonster van de Kakert en trainer, counsellor en coach bij De Verandering (www.way2change.com ), zag haar kans toen supermarkt Plus in Op de Kamp in samenwerking met het Oranje Fonds de bekroonde buurtactie bekend maakte. Haar voorstel ‘Graffiti als Kunst’ kreeg de meeste stemmen en won de prijs. Met sponsoring en ondersteuning van plaatselijke ondernemer Schildersbedrijf Sjef van Ooyen en ondersteuning van Buurthuis de Molt en het Buurt-Opbouw-Jongerenwerk van Welsun zal er op 2 juli van start worden gegaan in de Doctor Schaepmanstraat met het aanbrengen van de anti-graffiti.

Achtergrond hierbij is het verschijnsel dat veel steden te maken hebben met overlast door graffiti en vandalisme; verloederde en met graffiti bekladderde delen van een stad zijn veelal een doorn in het oog van bewoners en de plaatselijke overheid ziet dan ook graag dat zoveel mogelijk van zulke plekken zo snel mogelijk uit het straatbeeld verdwijnen. Deze buurtactie is een poging daartoe.

Een werk van James Jetlag, al zestien jaar te zien in Eijsden.

Een werk van James Jetlag, al zestien jaar te zien in Eijsden.

De anti-graffiti zal aangebracht worden door James Jetlag, (www.jamesjetlagmuurschilderingen.nl ) verantwoordelijk voor veel bekende anti-graffiti muurschilderingen binnen en buiten Parkstad. Deze professional zal ondersteund worden door jongeren uit de buurt en andere buurtbewoners. James Jetlag vertelt: ‘De praktijk heeft uitgewezen dat kunstzinnig beschilderde muren niet opnieuw doelwit van illegale graffiti worden, mede omdat er in de graffitiscene een ongeschreven wet heerst die het verbiedt om over andermans, kwalitatieve werk heen te schilderen’.

Het project zal, mits het weer meezit, twee dagen duren. Op zaterdag 6 juli zal, opnieuw als het weer meezit en het project tijdig kan worden afgerond, om 14.00 de officiële opening zijn. Gedurende het gehele project en tijdens de opening zijn alle geïnteresseerden van harte welkom om deel te nemen of gewoon een kijkje te nemen.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.