Landgraaf Koerier

Menu

Open dag Stichting SMK ook op locatie Landgraaf

Muziek is het einde, de muziekschool het begin. Met deze lijfspreuk profileert de Stichting SMK – de muziek-en dansschool van Kerkrade, Landgraaf en Brunssum – zich al heel wat jaren, en met succes. Wekelijks weten ruim 1800 leerlingen, van jong tot oud, de SMK te vinden voor hun muziek- of dansles. Om nog meer mensen kennis te laten maken met alle mogelijkheden van de school, organiseren de drie locaties komend weekend een open dag.

Op zaterdag 24 augustus zijn de deuren van locatie Brunssum, gelegen aan de Henri Dunantstraat 2 in Brunssum-Noord, geopend van 11.00 tot 13.00. Later die middag, van 14.30 tot 16.30 is men van harte welkom op de locatie in Landgraaf: An de Voeëgelsjtang 12 in Nieuwenhagen. Zondag 25 augustus is het de beurt aan Kerkrade, te vinden op de Kosterbeemden 45 in het centrum van Kerkrade. Hier kan men terecht van 14.00 tot 16.30.

Tijdens deze open dagen zullen er demonstraties worden gegeven door leerlingen en docenten. Daarnaast is het mogelijk om zelf een instrument uit te proberen! Verder zullen de verschillende ensembles die de SMK rijk is, van zich laten horen. Zo herbergt de SMK onder andere een strijkorkest, saxofoonensemble, slagwerkensemble, verschillende pop/rockbands, een accordeonensemble, blokfluitensemble, een popkoor en de SMK-bigband Stuck Together.

Ook zullen de dansgroepen van zich laten zien en horen. Tevens is er voor de allerjongsten de mogelijkheid om eens te komen kijken naar de groepen “peutermuziek” en “kleutermuziek”. Er is een informatiestand waar alle vragen over lesgeldtarieven, aanmelding etc. beantwoord worden, en waar direct kan worden ingeschreven voor het nieuwe schooljaar!

Naast het verzorgen van individuele- en groepslessen, is de SMK ook actief op het gebied van cultuureducatie, met name in het basisonderwijs, waar het project Klinkend Perspectief nu al bij 22 scholen in de regio gretig aftrek vindt! Verder is het ook mogelijk voor jongeren die zich professioneel willen gaan toeleggen op de muziek, om een voorbereidende vakopleiding te volgen, die hen voorbereidt op een toelating voor een HBO-muziekstudie. Verder levert de SMK maatwerk op het gebied van workshops voor bijvoorbeeld bedrijven, instellingen, scholen, verenigingen, orkesten, koren en particulieren.

Meer informatie over de stichting SMK is te vinden op www.smkparkstad.nl

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.