Landgraaf Koerier

Menu

Reanimatie-estafette Charlemagne Eijkhagen

Het Charlemagnecollege locatie Eijkhagen organiseert op 27 september de achtste reanimatie-estafette. In de aanloop naar deze estafette is een groep leerlingen actief bezig met het programma voor die dag. Daarnaast worden zoveel mogelijk leerlingen opgeleid om te kunnen reanimeren. Om maandag 24 juni en woensdag 26 juni werden 500 leerlingen verspreid over de twee dagen opgeleid.

Elk jaar wordt op een bijzondere wijze aandacht gevraagd voor het belang van reanimeren en reanimatieonderwijs in het voortgezet onderwijs. De reanimatie-estafette is een initiatief van de Universiteit Maastricht in samenwerking met de Hartstichting, provincie Limburg, Stichting Kloppend Hart voor Limburg, Taskforce QRS en een school voor voortgezet onderwijs in de betreffende gemeente. Tijdens de reanimatie-estafette van 09.00 tot 19.00 uur gaan elk uur teams bestaande uit leerlingen, bekende Limburgers, politici en hulpverleners reanimeren. Daarnaast is er een zorgboulevard met stands zoals VieCuri, Stichting Hard voor Hart en Rode Kruis.

In Nederland worden elk jaar enkele duizenden mensen getroffen door een acute hartstilstand! Snel starten met reanimeren en defibrilleren is van levensbelang. Ambulances kunnen vaak niet op tijd (binnen 6 minuten) bij het slachtoffer zijn. De onmiddellijke hulp van omstanders die starten met reanimeren en defibrilleren is cruciaal. Leren reanimeren is cruciaal, bij voorkeur te beginnen in het voortgezet onderwijs.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.