Landgraaf Koerier

Menu

Binnen zonder kloppen

Nicole halmansAls je vandaag de dag naar de dokter of de tandarts en ook nog wel naar andere hulpverleners wilt. bl;ijk je vaak niet op korte termijn aan de beurt te kunnen zijn. Oorzaak: onderbezetting is, personeel moet dubbel zo hard werken om het werk af te krijgen omdat omdat men het wegens bezuinigingen het werk met minder mensen moet zien te klaren.

Maar zelfs als je op bezoek wilt gaan bij familie of vrienden wordt er meteen een agenda erbij gehaald. De mensen hebben het druk, zowel thuis als op het werk.
Op die manier dreigen we elkaar voortdurend voorbij te hollen, daar komt het wel zo’n beetje op neer.

Het is nog niet zo lang geleden dat je zonder afspraak bij iemand binnenliep, daar welkom was en je desnoods een hapje kon meeëten – het leven was gewoon gemoedelijker.  Toen de gezinnen nog groter waren en iedereen was dag en nacht in touw was om de eindjes aan elkaar te knopen. Desondanks had men tijd voor elkaar.

Of die tijd ooit terug komt, ik denk het niet.

Laten we zuinig zijn op de mensen bij wie je nog altijd zonder kloppen binnen kunt komen voor een praatje zonder dat ze zich gestoord voelen of je weg gaan zitten kijken.

Dat zijn toch de leukste mensen, nog altijd.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.