Landgraaf Koerier

Menu

Worstelcompetitie KSV Simson weer van start

Op 7 september is de eerste thuiswedstrijd van KSV Simson in de worstelcompetitie tegen AC Mühlheim am Rhein. Simson zal ook dit jaar weer uitkomen in de Oberliga, dit is de hoogste klasse in de amateur worstelsport.

Daarboven is alleen nog de tweede en eerste Bundesliga. De Oberliga bestaat uit negen ploegen: RV Merken, TV Essen –Dellwig, TSG Herdecke, KSV Germania Krefeld, Oberforstbach / Raeren, AC Mühlheim am Rhein, RC Hürth, KSK Konkordia Neuss en KSV Simson.

De Oberliga is een zeer zware klasse, de doelstelling van Simson voor dit seizoen is dan ook om handhaving te bewerkstellen. Er zijn een tweetal nieuwe verenigingen in de Oberliga gekomen: AC Mühlheim am Rhein (gedegradeerd uit de 2e Bundesliga) en KSK Konkordia Neuss II  (gepromoveerd uit de Verbandsliga) De favorieten zijn AC Mühlheim am Rhein, RC Merken en TV Essen – Dellwig.

Het team van KSV Simson bestaat grotendeels uit de worstelaars die ook vorig seizoen actief waren. Maar het ziet er op papier toch sterker uit dan vorig seizoen doordat Rick Hamaker weer fit is en in de 120 kg klasse zal uitkomen. Ook kan er een worstelaar in de 55 kg klasse kan worden opgesteld.

Aanvang 18.00 uur voorafgaande aan iedere thuiswedstrijd van het eerste team worstelt de tweede team dat in de Bezirksliga West uitkomt.De aanvangstijd van de wedstrijden van het eerste team is 20.00 uur en vinden plaats in sporthal Baneberg.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.