Landgraaf Koerier

Menu

Scouting Amicus en het Jota-Joti evenement

De deelnemers aan het JOTA-JOTI-festival, voor de eerste keer samen als Scouting Amicus.

De deelnemers aan het JOTA-JOTI-festival, voor de eerste keer samen als Scouting Amicus.

Van 18 tot en met 20 oktober 2013 stond de Scoutingwereld in het teken van communiceren via amateurradio en internet. Zo’n 500.000 scouts deden wereldwijd mee aan JOTA-JOTI, het jaarlijkse communicatie- en techniekevenement. Zo ook de scoutinggroepen Molenberg en ‘t Eikske. Het thema van dit jaar was ‘Share it!’ De scoutinggroepen gingen tijdens het weekeinde officiëel samen onder de naam Amicus, een naam die ‘vriend’ betekent.

Tijdens de JOTA-JOTI, de Jamboree On The Air – Jamboree On The Internet, maken scouts over de hele wereld kennis met de vele vormen van communicatie die er bestaan. Voorbeelden hiervan zijn Facebook, WhatsApp, chatten, maar ook morsecode en amateurradio. De scoutinggroepen Molenberg en ‘t Eikske maakten contact met andere scouts over de hele wereld. Op het terrein van scouting Molenberg bruiste het afgelopen weekend van de activiteiten.

Voor de scoutinggroepen Molenberg en ‘t Eikske had dit weekend nog een extra feestmoment, door officiëel naar buiten te treden als Scouting Amicus. Dit bijzondere moment werd samen met de ouders, kinderen en andere genodigde gasten gevierd. De naam werd feestelijk onthuld door de wethouders Van Zutphen (Heerlen) en Leunessen (Landgraaf) middels het symbolisch doorhakken van een knoop.

Voor meer informatie over Scouting Amicus kunt u contact opnemen met marcelvandermeer@ziggo.nl

 

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.