Landgraaf Koerier

Menu

Voetbalkast geschikt voor rolstoelgebruikers

De stichting S.G.L. werd onlangs aangenaam verrast door een mooie geste van een groep wandelaars die de Kennedymars Sittard 2013 hadden uitgekozen als sponsortocht voor deze stichting. Tien lopers (collega’s) hadden het plan opgevat om aan het lopen van de Kennedymars een extra dimensie toe te voegen. Door te gaan lopen voor een goed doel, een aangepaste tafelvoetbalkast voor ouderen en mensen in rolstoel, werd de 80 kilometer lange tocht een serieuze aangelegenheid. Er moest namelijk voldoende geld bij elkaar worden gelopen voor het apparaat dat speciaal in Italië voor dit doel wordt gemaakt. De keuze voor S.G.L. was snel gemaakt, zij paste precies in de doelgroep waarvoor deze tafels gemaakt worden.

De lopers hadden voordat de tocht begon het aanschafbedrag van de kast al bij elkaar gesprokkeld en de importeur van deze kasten was bereid de transportkosten en de montagekosten voor zijn rekening te nemen waardoor de aanschaf een feit was geworden.

Wat overbleef was nog het daadwerkelijk lopen van de tocht en dat heeft op paaszaterdag 30 maart plaatsgevonden. Door de tien lopers werden er ruim 650 kilometer gelopen en vier lopers haalden zelfs de eindstreep in Sittard.

‘Als liefhebber van de tafelvoetbalsport en als voorzitter van de Nederlandse Tafel Voetbal Bond vond ik het een geweldig idee om samen met collega’s te lopen voor deze stichting,’aldus Jack Janssen. ‘De tafel kan mensen uit hun isolement halen en daarnaast is het leuk om met of tegen elkaar tafelvoetbal te spelen, al dan niet in een rolstoel.’

De tafel werd uitgereikt in bijzijn van Rianne Cuppen, regiomanager SGL, Huub Minten, importeur RobertoSport en een delegatie van de lopers. ‘De tafel zal een mooi plekje krijgen in onze vestiging in Brunssum waar we bezig zijn met het realiseren van een speciale ruimte waar deze tafel goed tot haar recht zal komen,  aldus Rianne Cuppen.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.