Landgraaf Koerier

Menu

Een bloemetje voor St. Barbara in Lauradorp

Een jaar geleden werd het monument aan de Olmenstraat ter ere van St. Barbara in de bloemen gezet. Veel mensen staken hun fleurige bijdrage in een van de vele openingen. De Bewonersvereniging Lauradorp wil hier een traditie van maken. Foto: Leo Janssen

Een jaar geleden werd het monument aan de Olmenstraat ter ere van St. Barbara in de bloemen gezet. Veel mensen staken hun fleurige bijdrage in een van de vele openingen. De Bewonersvereniging Lauradorp wil hier een traditie van maken.
Foto: Leo Janssen

Op 4 december wordt het feest van Sint Barbara, patrones van de mijnwerkers gevierd. De afbeelding van St. Barbara heeft een prominente plek op het Monument Lauradorp aan de Olmenstraat. Met zijn afbeeldingen en handafdrukken verwijst dit monument naar de geschiedenis en ontwikkeling van het dorp. Net als verleden jaar zal de Bewonersvereniging het monument op 4 december van een bloemetje voorzien en hierbij nodigt ze iedereen uit om, in de loop van de dag, daarbij aan te sluiten.

Op die manier kan men op 4 december met bloemen de verbondenheid met de mensen die het dorp hebben gemaakt: onze voorouders en familieleden, tot uiting te brengen. De bewonersvereniging is overigens voornemens om hier elke 5 jaar wat langer bij stil te staan.

Voor meer informatie: www.lauradorp.net

 

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.