Landgraaf Koerier

Menu

Heuvelmans vraagt vrachtwagenverbod

Nic Heuvelmans van GBBL vraagt aan B&W om een vrachtwagenverbod in te stellen voor de achter het winkelcentrum Schaesberg liggende woonbuurt, te weten in de straten Pastoor Schattenstraat (vanaf Grevenstraat), Veldiusstraat, Gerardsstraat, Dämkesstraat en Mühlenbergstraat.

Heuvelmans schrijft: ‘Sinds de opening van het nieuwe winkelcentrum Schaesberg is het vrachtverkeer in de achter het winkelcentrum liggende woonbuurt fors toegenomen. Leveranciers van winkels in het nieuwe winkelcentrum gebruiken de straten in de achterliggende buurt dagelijks om de winkels te bereiken. De smalle straten in deze buurt zijn echter niet berekend op dit vrachtverkeer en een en ander leidt dan ook regelmatig tot gevaarlijke situaties en/of opstoppingen.

Via de doorgaande route, hoofdwegen, zijn de winkels voor de leveranciers prima te bereiken. Onlangs zijn ook de plannen voor de nieuwe basisschool, die in deze buurt komt te liggen, bekend geworden. In verband met de veiligheid is het met de komst van de basisschool nog onwenselijker geworden dat er grote vrachtwagens door de eerder genoemde buurt rijden.’

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.