Landgraaf Koerier

Menu

Tjarco Cuppens naar Terengganu Cycling Team

Tjarco Cuppens tijdens het Nationaal Kampioenschap Tijdrijden in Maleisië.

Tjarco Cuppens tijdens het Nationaal Kampioenschap Tijdrijden in Maleisië.

Wielrenner Tjarco Cuppens uit Landgraaf, heeft afgelopen week een contract getekend bij Terengganu Cycling Team, een UCI Continental Team in Maleisië. Terengganu Cycling Team werd in 2012 eindwinnaar van de UCI Asia Tour en behoort tot de top-5 van Aziatische teams. Hoofdsponsor Terengganu State Government (TSG) is een deelstaat van Maleisië, hetgeen betekent dat het nieuwe team van Cuppens gesteund wordt door de overheid. Ook co-sponsor Epic Oil & Gas is eigendom van de staat Terengganu.

Het wedstrijdprogramma van Terengganu Cycling Team zal voornamelijk bestaan uit wedstrijden van de UCI ASIA Tour, waaronder Tour de Langkawi en Ronde van Taiwan. Daarnaast heeft het team ook plannen om aan diverse wedstrijden in Europa deel te nemen.

Dit seizoen kwam Cuppens uit voor Lapierre Asia Cyclingteam uit Singapore, een ploeg zonder continentale status. Hij behaalde  een zevental overwinningen, waaronder het Nationaal Kampioenschap van Singapore en eindigde onlangs als derde in het eindklassement van Tour de Bintan in Indonesië. Cuppens zal niet de enige Europeaan zijn binnen het team, ook de Kroaat Matija Kvasina zal toetreden tot de Maleisische ploeg. Kvasina eindigde dit jaar op een dertigste plaats op het WK bij de profs in Florence. Eind 2014 zal Cuppens zijn wielercarrière definitief beëindigen.

 

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.