Landgraaf Koerier

Menu

Professionals gezocht bij ‘oppimpen’ Brandenberg

Binnenkort gaat het GeenSchool project van start. Locatie Brandenberg ondergaat in januari een metamorfose ondergaan. Het schoolgebouw aan de Graafstraat is toe aan een opknapbeurt. De schoolleiding wil er een plek van maken waar kinderen geïnspireerd worden, zich prettig voelen en trots op kunnen zijn. Het moet een projectweek worden waarin out of the box gedacht wordt. Tegenwoordig zijn scholen te star, leerlingen in de banken en is er weinig ruimte voor talenten, passies en ambities van leerlingen.

Het opknappen van de school gebeurt in samenwerking met de GeenSchool beweging (http://geenschool.squarespace.com/). GeenSchool is een team van mensen die geloven dat onderwijs beter, slimmer en leuker kan. Zonder geld en zonder beleidsaanpassingen. Door de buurt, het bedrijfsleven en ouders meer te betrekken bij de school, kan kennis en kunde worden gedeeld. GeenSchool heeft al verschillende succesvolle projecten gedaan door heel Nederland. Het gehele traject wordt op film opgenomen en wordt omgezet in een interessante documentaire. Bijzonder is het feit, dat Brandenberg de eerste VMBO school in Nederland is die dit project gaat uitvoeren.

Bij  de verbouwing zijn ongeveer 150 leerlingen uit het derde leerjaar van het BCPL (=Beroepscollege Parkstad Limburg), locatie Brandenberg betrokken. Tussen 27 en 31 januari zal de verbouwing tijdens een GeenSchool week plaatsvinden. De verbouwing en alle planning eromheen wordt gedaan door de leerlingen zelf met hulp van professionals. De organisatoren zijn nu op zoek naar professionals die de leerlingen adviezen kunnen geven en eventueel willen begeleiden. Uiteraard is ook materiaal welkom.

In het schoolgebouw wordt plaats gemaakt voor een groot bord waarop iedereen die onze verbouwing mogelijk heeft gemaakt duidelijk genoemd wordt. Verder wordt het gehele proces verfilmd door een bekende documentairemaakster en er zijn gesprekken over uitzending ervan door een publieke omroep. Tijdens het project worden op diverse locaties in het gebouw de namen van weldoeners geprojecteerd en staat het hen vrij spandoeken en pr materiaal op te hangen/aan te leveren.

Kunt u en wilt u investeren in 15-16 jarige pubers vol talenten en dromen? Wilt u tijd en energie investeren in de toekomst van onderwijs? Gelooft u ook in dit project, uniek in Nederland, nerem dan contact op met  Jos van Mil (06-13888384) – j.mil@bcpl.nl .

 

 

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.