Landgraaf Koerier

Menu

VVD bezorgd over verdwijnen buslijnen

De VVD Landgraaf heeft vernomen dat vanaf december 2015 de buslijnen 23 (Übach-Palenberg – Rimburg – Waubach – Eygelshoven-Markt – Station Hopel) en 26 (Heerlen – Schaesberg – MondoVerde – Eygelshoven – Kerkrade) zullen verdwijnen. De VVD Landgraaf staat voor een Landgraaf dat goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Juist in een krimpregio draagt bereikbaarheid bij aan een goed woon- en leefklimaat. Daarom maakt de VVD zich ernstig zorgen over de bereikbaarheid van een aantal gebieden van Landgraaf.

Naar aanleiding van de gevolgen van de nieuwe OV-concessie voor Landgraaf stelt VVD –raadslid Björn Lambie een aantal schriftelijke vragen op grond van artikel 41 van het reglement van orde, waaruit hieronder een greep.

Wat is de mening van het College over de nieuwe OV-concessie en de gevolgen voor Landgraaf? Bent u op de hoogte van het vermoedelijke verdwijnen van de buslijnen 23 en 26? Bent u bereid,liefst in samenwerking met de omringende gemeenten en de provincie, de nadelige gevolgen van de nieuwe concessie voor Parkstad in kaart te brengen?

Wat zijn de consequenties van het verdwijnen van de buslijnen 23 en 26 voor inwoners van de betreffende gebieden en welke gevolgen kan dit hebben voor deze gebieden? Met name op het gebied van economie en zelfredzaamheid?

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.