Landgraaf Koerier

Menu

Column Prikkelbaar(d) | Publeaks

Sommige mensen schamen zich werkelijk nergens voor. Voorbeeld: iemand wil wel een baan in het Zorgwezen aannemen, mits die één miljoen euro per jaar oplevert. En het mooie is: het wordt ook nog geaccepteerd.

Maar via het pas geïntroduceerde Publeaks (denk aan Wikileaks), kunnen burgers nu via internet veilig en anoniem misstanden als deze meteen melden. Het Publeaks initiatief, dat tot stand kwam in samenwerking met Stichting Publeaks, is bedoeld om zogenaamde klokkenluiders te beschermen en misstanden aan de kaak te stellen. Het Publeaks platform fungeert als doorgeefluik tussen boodschapper en pers. De afzender blijft volledig anoniem.

De afzender kan zelf kiezen naar welke van de aangesloten media de informatie doorgezonden kan worden. Een super initiatief dat onlangs al meteen resulteerde in een melding dat er een veelvraat rondloopt die in Nederland zwaar aan het verdienen is in de Zorgsector. Dit gegraai is eigenlijk maar op een manier te stoppen. Namelijk wettelijk bepalen dat geen enkele bestuurswerkzaamheid in de Zorgsector voor vergoeding in aanmerking komt. Er zijn genoeg verantwoordelijken in Nederland die uit een soort roeping gratis en voor niets bestuurs- en advieswerkzaamheden willen verrichten (ook in de Zorgsector). Ook Raad van Commissarissen en Raden van Advies moeten gratis hun kennis aanbieden.

Willen ze dat niet gratis doen, dan stappen ze toch op en gaan maar proberen om in een ander land hun zakken te vullen. Misschien is het wel een goed idee om al deze graaiers en superdikke uurloners in te schrijven voor de in januari 2014 nieuw te starten TV-serie Utopia (zie Utopiatv.nl). Aldaar kunnen ze dan met werkelijk niets proberen een nieuwe wereld op te bouwen. Eens kijken of ze dan ook slim genoeg zijn om veel geld te vangen. Werken met de blote handen is dan het devies en dat ook nog voor nul komma nul euro. Dat is pas andere koek.

Heeft u iemand op de korrel die een supersalaris opstrijkt of anderszins buiten de pas loopt, dan effe anoniem melden op www.publeaks.nl

GVR

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.