Landgraaf Koerier

Menu

Tachtig mille subsidie voor stichting Slot Schaesberg

Het fonds voor Cultuurparticipatie heeft een subsidie van tachtigduizend euro verleend aan de Stichting Landgoed Slot Schaesberg. Het ambachtelijke herbouwproces, aldus het Fonds, speelt in Slot Schaesberg een centrale rol en is het vliegwiel van kennisoverdracht educatie en werkgelegenheid, recreatie en economische bedrijvigheid. Slot Schaesberg is tegelijkertijd bouwplaats, monument, recreatiepark en leerschool.

Het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteunt vernieuwende initiatieven die een actieve deelname aan cultuur teweegbrengen en richt zich daarbij op alle inwoners van Nederland. Zij willen een brug vormen tussen cultuur en de samenleving.

De bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie is bedoeld om de realisatie van publiekstoegankelijke ambachtelijke werkplaatsen mogelijk te maken die een bijdrage gaan leveren aan de herbouwactiviteiten. Daarnaast worden de diverse ambachten onder de aandacht van een breed publiek gebracht en krijgen jongeren de gelegenheid om zich te bekwamen op het gebied van restauratieambachten. Voor dit doel zal Slot Schaesberg niet alleen samenwerken met diverse opleidingen en kennisinstituten, maar deze ook verbinden met vrijwilligers, ambachtslieden, leerlingen en bezoekers.

Het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft in haar afweging meegenomen dat Slot Schaesberg voor de regio veel dynamiek teweeg kan brengen op het gebied van werkgelegenheid, sociale cohesie en versterking van de culturele infrastructuur en ziet Slot Schaesberg als beeldbepalend project voor Nederland.

Voor meer informatie: www.slotschaesberg.nl

 

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.