Landgraaf Koerier

Menu

Speeltuin Eygelshoven deelnemer Kern met Pit

BiB Buurt initiatief Bossen Stichting Speeltuin Eendracht Eygelshoven is een van de kanshebbers tijdens de wedstrijd Kern met Pit die de Heidemaatschappij jaarlijks uitschrijft voor mensen die zelf met andere bewoners samen een speeltuin opzetten, een gemeenschappelijke moestuin exploiteren of een dorpshuis opknappen. Met de wedstrijd Kern met Pit dagen we bewonersgroepen uit om binnen een jaar zelf iets verbeteren in hun buurt. Kern met Pit biedt actieve bewoners net dat steuntje in de rug om het project voor elkaar te krijgen. Op zaterdag 18 januari zal de Heidemij in Grathem bekend maken welke bewonersgroepen in Limburg mogen deelnemen aan editie 2014. Elk project kan duizend euro winnen.

Van de 24 aanmeldingen in Limburg mogen 16 bewonersgroepen zich presenteren op 18 januari. De beste projectideeën mogen deelnemen aan de wedstrijd. In alle provincies vindt de bijeenkomst op dezelfde dag plaats. Met zoveel projecten die in het zonnetje worden gezet, belooft het weer een inspirerende dag te worden! Want als je zelf het voortouw neemt om jouw leefomgeving te verbeteren kun je heel veel bereiken. Dat is wat Kern met Pit-deelnemers steeds opnieuw laten zien.

De Heidemij weet heel goed wat er bij komt kijken als je als bewoner een idee wilt realiseren. zij heeft niet alleen jarenlange ervaring met bewonersinitiatieven, zij heeft zelf 170 adviseurs in huis die op vrijwillige basis bewoners begeleiden. Dit doen ze met inzet van kennis, procesbegeleiding en een uitgebreid netwerk.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.