Landgraaf Koerier

Menu

Streetdancegroepen Olympia succesvol in Moelingen (B)

  De groep Lympx, die zilver won in Moelingen


De groep Lympx, die zilver won in Moelingen

De uit twee groepen bestaande streetdance-afdeling van Olympia Landgraaf nam op zondag 15 december met succes deel aan wedstrijden die de International Dancesport Association – kortweg IDA genoemd –  organiseerde in het Belgische Moelingen. De groep Lympx, bestaande uit jongelui van 8 t/m 11 jaar werd fraai tweede, met maar 0,1 punt achterstand op de winnaar van goud.

De groep Streetlynx (12 t/m 15 jaar) was ook geweldig op dreef en veroverde de bronzen plak in hun categorie. Ook hier was het verschil met de groep die tweede werd slechts 0,1 punt. Dat belooft wat voor de toekomst.

De prestaties van de twee groepen krijgen nog meer reliëf door het feit dat de streetdance-afdeling pas in 2010 een voorzichtige start heeft gemaakt en zich nu al ontwikkeld heeft tot twee groepen die er zijn mogen. Dat alles is natuurlijk te danken aan het talent en het enthousiasme waarmee de jongelui trainen, waarbij de enorm stimulerende rol van de energieke trainster Cindy Schmitz van doorslaggevende betekenis blijkt. Zij was het die het talent wist aan te boren en vorm te geven met het bovenvermelde succes als beloning voor haar en haar groepen.

In het nieuwe jaar staan alvast acht vervolgwedstrijden gepland. Het eerste succes is binnen en dat geeft veel vertrouwen voor het vervolgtraject.

 

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.