Landgraaf Koerier

Menu

Geslaagd optreden van GV Olympia op Univé Gym Gala

Op zaterdag 21 december mocht de sportacrobatiekgroep van GV Olympia optreden tijdens het prestigieuze Univé Gym Gala, een turnevent van de eerste orde, waar enkel toppers uit binnen- en buitenland hun opwachting maken. Om talentvolle gymnasten uit eigen land de kans te bieden hierin te participeren had de organisatie van het Gala de mogelijkheid geboden filmpjes op te sturen onder de noemer Show Your Talent (Toon je talent). Begin december kreeg de groep van Olympia bericht dat zij uit de talrijke inzendingen gekozen was en dus mocht deelnemen aan dit turnspektakel.

De Olympianen die optraden in Almere.

De Olympianen die optraden in Almere.

De achttien Olympianen werden op het sportcomplex in Almere met alle egards ontvangen. Voordat de matineevoorstelling zou plaats vinden moesten de Olympianen de show nog twee keer laten zien om geluid en licht tot in de puntjes te kunnen verzorgen. Het was mooi om te zien dat de aanwezige sporters al meteen enthousiast waren over de show van Olympia. Onder andere de Japanse mannen – die een groepsoefening brachten – en de jongens van Jong Oranje, maar ook de regisseur van het gala Geert Vandenberge staken hun enthousiasme niet onder stoelen of banken. Dat gaf de groep meteen al een goed gevoel.

Na de training mochten de gymnasten van Olympia op de foto met enkele Nederlandse topgymnasten, o.a. met wereldkampioen rekturnen Epke Zonderland, met ringenspecialist Yuri van Gelder en topturner Jeffrey Wammes!

Deze foto geeft een idee van de show die Olympia weggaf in Almere

Deze foto geeft een idee van de show die Olympia weggaf in Almere

Olympia werd aangekondigd door de bekende turncommentator Hans van Zetten. De eerste show liep goed en het drie en een half duizend mensen tellende publiek was super enthousiast over de prestatie van de Olympianen, wat later op de dag ook was terug te lezen op de facebook site van Univé. ’s Avonds volgde show nummer twee. Natuurlijk was het weer spannend. Zou het lukken weer de nodige concentratie op te brengen na een lange spannende dag? Nadat de turnsters nog even op de foto waren gezet door  sportfotograaf Jan de Koning konden zij opmarcheren. De show verliep nog beter en veel complimenten volgden.

Maar hiermee was de koek nog niet op. De groep mocht de rest van de show vanuit de VIP-plaatsen bekijken. Dat betekende ook dat ze in de pauze naar de VIP-ruimte mochten.

Ook district Zuid van de KNGU was zeer te spreken over het optreden van Olympia.

 

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.