Landgraaf Koerier

Menu

‘Zeventiende-eeuwse’ foto’s op expositie in Abdij Rolduc

Fotografie in de stijl van de 17empDe hele maand januari zijn in de kruisgangen van Abdij Rolduc in Kerkrade bijzondere foto’s te zien van meesterfotograaf Hugo Bussen uit Castricum. Hij fotografeert hoofdzakelijk stillevens en landschappen. Door de wijze waarop hij dit doet, zijn de fine art foto’s van Bussen nauwelijks van klassieke schilderijen te onderscheiden. Zelf spreekt hij van ‘fotograferen in de stijl van de 17eeeuw’.

Hugo Bussen (1953) begon zijn carrière als portret- en huwelijksfotograaf, maar schoof langzaam op in de richting van de kunstfotografie. Sinds de jaren tachtig legt hij zich toe op de zogeheten ‘romantische’ fotografie. Hij fotografeert hoofdzakelijk stillevens, bloemen en landschappen. Met een minimum aan attributen probeert hij foto’s te maken die het midden houden tussen droom en werkelijkheid. Met name de werking van licht en schaduw is in zijn werk heel belangrijk.

Recentelijk ontving Hugo Bussen van een internationale fotografensociety de titel Meesterfotograaf. Zijn foto’s werden eerder tentoongesteld in Amerika, Rusland en Italië. Ook publiceerde hij onder meer in bladen als Cosmopolitan. Op vrijdag 3 januari wordt zijn expositie door loco-burgemeester P. Thomas van de gemeente Kerkrade geopend. Zijn werken zijn tot en 30 januari in de kruisgangen van Abdij Rolduc te zien. De expositie is dagelijks gratis toegankelijk.

 

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.