Landgraaf Koerier

Menu

Carnaval | CV De Wespelle Rimburg adopteert de Wormbrug

Hoebel (of Knoebel)

Hoebel (of Knoebel)

Op Vetdonnestig 27 februari zal carnavalsvereniging De Wespelle de brug over de Worm in Rimburg ‘adopteren’. Op 8 november vorig jaar hebben de burgemeesters van Übach-Palenberg en Landgraaf de brug keurig schoongemaakt, nadat in juni nieuwe schildpadden de gestolen exemplaren hadden vervangen. In 2009 hadden de leden van CV De Wespelle de bronzen dieren al Hoebel en Knoebel gedoopt.

Enkele leden van c.v. De Wespelle vonden dat je de brug als een totaal kunstwerk moet zien en nu Hoebel en Knoebel terug zijn, zij dan ook in een mooie verzorgde onkruidvrije ruimte moeten staan. Zo werd het plan opgevat de brug te adopteren en er in de toekomst voor te zorgen dat alles er steeds piekfijn bijligt.

De gemeente Landgraaf heeft het plan direct omarmd. De Wespelle ontvangen op Vetdonnestig om 14.00 uur in het café van Gemeenschapshuis D’r Eck de Koetsche Grüskes op hun tocht door het Limburgse land. Nadat de dames hun tocht hebben hervat zal de Wespelle-familie samen met wethouder Freed Janssen naar de Wormbrug trekken en met enig vertoon de brug officieel adopteren.

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.